רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / מעטפות גבינה

מעטפות גבינה

מעטפות שמרים במילוי גבינה עם צימוקים בהירים, מצופות בסירופ סוכר מתקתק, הכי טעים עם בוא הגשם

מי אוהב מעטפות גבינה או גביניות כמו שכולם מכנים אותן.רציתי לשתף אתכם במתכון מוצלח מנצח וטעים.בהחלט מתאים לשבת הקרבה עלינו לטובה! המתכון מאוד קל ושווה להכינו.

עכשיו כשהיורה הגיע ויש גשמי ברכה! הכי כיף להכין מאפה שמרים שמריחים טוב והכי טעימים שיש.
חברים יקרים♥ מאחלת לכם שבת שקטה וסופ"ש רגוע אמן.
 DSCN7451
החומרים להכנת הבצק
בקערת מיקסר קמח שמרים סוכר קורט מלח וחלמונים

הוספת החלב
להתחיל ללוש את התערובת

להוסיף בהדרגה את החמאה המומסת
יש ללוש עד לקבלת בצק רך וקטיפתי

הבצק לאחר לישה – יש להכניס את הבצק לקערה נקיה

לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעתיים

החומרים להכנת מלית הגבינה

בקערה מניחים את הגבינות  ומוסיפים את החמאה המומסת
              מוסיפים את החלבונים שנותרו והקורנפלור

מוסיפים את הסוכר
מוסיפים את גרידת הלימון וסוכר וניל

מערבבים את כל התערובת במטרפת יד
לאחר שערבבנו היטב יש להכניס למקרר

הבצק לאחר שהייה במקרר
לחלק את הבצק לשניים ולקמח משטח עבודה

לרדד את העלה
יש להקפיד לרדד למלבן או מרובע

לחתוך את הבצק לריבועים ולהניח כפית מהמלית של הגבינה
להתחיל ליצור מעטפה

לפי שלבים
וכך ניראת המעטפה

להניח להתפחה
לאחר ההתפחה

למרוח את המעטפות בביצה
ולהכניס לתנור

המעטפות יצאו מהתנור והושקו עם סירופ סוכר.

מתכון להכנת מעטפות גבינה
החומרים לבצק:
3 וחצי כוסות קמח מנופה (500 גרם)
1/2 שקית שמרית
120 גרם חמאה מומסת
2 חלמונים(צהובים)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כוס חלב (250 מ"ל)
קורט מלח
חומרים למלית:
500 גרם גבינה יבשה טוב טעם (בחבילה יש 250 גרם)אפשרי עם גבינת כנען
2 חלבונים שנשארו
2 כפות קורנפלור
20 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
כפית גרידת לימון (למי שאוהב)
1 כוס צימוקים בהירים (לא חובה)
למריחה:
ביצה טרופה:
לסירופ:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
לערבב ולהביא לרתיחה.
אופן הכנת הבצק:
מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק, מלבד החמאה המומסת.
מתחילים ללוש ובהדרגה מוסיפים את החמאה המומסת ולשים עד לקבל בצק רך וקטיפתי.
שמים את הבצק המוכן בקערה נקייה ומקומחת, מכניסים למקרר מכוסה בניילון נצמד לשעתיים לפחות.
אופן הכנת המלית:
מערבבים את כל חומרי המלית ולבסוף מוסיפים את הצימוקים, מכניסים למקרר להתמצקות.
ההרכבה:
על משטח עבודה מפזרים קמח, מחלקים את הבצק לשניים, מתחילים לרדד עלה למלבן או מרובע וחותכים לריבועים, אפשר עם גלגלת או עם סכין.
למלא כפית עם מלית גבינה ולהניח על כל ריבוע, לסגור את הריבועים בצורת מעטפה כמו בתמונות.
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהתפיח מכוסה כחצי שעה, למרוח את המעטפות בביצה טרופה.
יש לאפות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות כ 20 דקות עד להזהבה.
-לאחר שהוצאנו את התבנית  מהתנור זה הרגע למרוח על המעטפות את סירופ הסוכר.
מי שמעוניין להכין מהבצק רולדה ולמרוח את הגבינה ולגלגל, לאחר מכן לחתוך לשושנות ולהניח בתבנית, גם זה אפשרי.
מעטפות גבינה חלומיות.
=======================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

DSCN7454

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. אשמח לקבל מיילים ממך. שבת שלום

  2. יופי של מתכונים לכל הזדמנות

  3. היי בלה, תודה רבה על הפרגון, אני תמיד כאן לכל שאלה

השאר תגובה

Scroll To Top