רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני חגים / מופלטה

מופלטה

תרבחו ותסעדו, "על המימונה וברכה מסעודה" זיכרונות ילדות מהשכנים שלנו. מופלטה משגעת נוטפת חמאה ודבש.

שולחן המימונה לא יהיה מושלם ללא המופלטות, אפשר להגיש אותן עם חמאה ודבש.

אפשר להכין כל מיני סוגי ריבות העשויות מחצילים קטנים, גזר, תפוזים, תפוחים ופומלה.

הכי חשוב להגיש בכלים יפים ונאים, להשתמש במפות ומפיות צבעוניים, אפילו פרחים ונרות יוסיפו חן ויופי.

כל אורח מקבל מופלטה (אחת לא תספיק……..)ממלא אותה מכל טוב מגלגל ונהנה מטעמה וממרקמה הנהדר……..

נכון שהתגעגעתם ללחם? כולנו התגעגענו זה ברור.

אל תשכחו להכין תה עם נענע ולמזוג אותו מהקומקום הדקורטיבי והיפה…..גם כוסות צבעוניים יוסיפו לאווירה .

התמונות צולמו מהמימונה של אפריל 2013.

המתכון נלקח מהעיתון בהשראת השף שלום קדוש (לדבריו אפשר לוותר על השמרים) אני לא וויתרתי.

מאחלת לכולם חג מימונה שמח וטעים "תרבחו ותסעדו". לעדה הפרסית ,נורוז שמח.

 

החומרים להכנת הבצק

 

לנפות את הקמח
להוסיף כף וחצי שמרית כף סוכר ולערבב-להוסיף כפית מלח

להוסיף חצי ליטר מים פושרים ולהתחיל ללוש
להמשיך ללוש היטב עד אשר הבצק נעשה רך וגמיש

הבצק לאחר הלישה מעט דביק-מכסים את הקערה מניחים לבצק לנוח כ-20 דקות משמנים משטח עבודה
קורצים מהבצק כדורים קטנים ומניחים אותם על המשטח המשומן, מורחים את העיגולים בשמן

 

לוחצים על העיגולים ופוחסים אותם-משמנים ידיים ומתחילים לפתוח ולמתוח את העיגול לעלה דק

מחממים ומשמנים מחבת טפלון (או מחבת מולטישף)מניחים עלה על המחבת החמה, אחרי שהוא מזהיב הופכים לצד השני, מעל שוב מניחים עוד עלה וחוזרים על הפעולה עם כמה עלים, מעבירים לצלחת הגשה ומכסים במגבת מטבח כדי לשמור על הטריות.

 

אפשר להגיש עם חמאה ודבש-אפשר להגיש עם סוגי ריבות שאוהבים

 

 

ריבת הגזר….אחת הריבות הטעימות

מתכון להכנת מופלטה

החומרים:

1 ק"ג קמח

כף וחצי שמרית (מי שיש לו שמרים יבשים פחות מ 1 כף)

1 כף סוכר

1 כף שטוחה מלח

חצי ליטר מים פושרים

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מנפים את הקמח מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים, מוסיפים את המלח והמים.

לשים היטב עד שהבצק רך ודביק. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה ומנוחה כ- 20 דקות.

קורצים כדורים קטנים. מניחים את הכדורים על מגש או משטח משומן ומורחים אותם בשמן.

מחממים מחבת רצוי טפלון (למי שיש מחבת מולטישף זה מצויין).

מורחים שמן על משטח עבודה, רצוי על שיש. משמנים גם את כפות הידיים. לוקחים את כדורי הבצק ומתחילים למתוח מהמרכז כלפי חוץ, נקבל עלה דק.

מניחים עלה על המחבת החמה, אחרי שהוא מזהיב הופכים לצד השני, מעל מניחים שוב עלה ולאחר שמזהיב הופכים לצד השני.

לאחר שקיבלנו ערמה של עלים מוכנים אפשר להעביר לצלחת הגשה ולכסות עם מגבת מטבח, על מנת לשמור על הטריות.

לא מזמן ראיתי סרטון שרץ ברשת…..לוקחים נייר אפיה מסמנים 2 עגולים בגודל צלחת בינונית, גוזרים את העגולים.

מניחים עיגול נייר על משטח שיש ועליו מניחים עיגול בצק, לוקחים את עיגול הנייר השני ומניחים על הבצק. עכשיו מתחילים לפתוח את הבצק. העלה יצא דק וללא חורים ממש מושלם. מורידים את הנייר העליון ומעבירים את העלה למחבת.

"על המימונה וברכה מסעודה" ככה השכנים שלנו היו אומרים בחג המימונה (אלה זיכרונות הילדות שלי).

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top