רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / מאפינס קקאו שוקולד

מאפינס קקאו שוקולד

מאפינס קקאו עם פיצפוצי שוקולד וגנאש מוקצף
הכנתי לאירוע משמח של חתן וכלה

 

 

השבת כמעט נכנסת …. ואני החלטתי לשתף אתכם במתכון של מאפינס קקאו ושוקולד בקלי קלות!!! אם עדיין לא הכנתם קינוח … או אם אתם קצת מתלבטים… אז חברים, פתרתי לכם את הדילמה,  הכינו את המאפינס האלה ותקצרו תשבחות .

 

חייבת לספר לכם שאת המאפינס המקושטים והחגיגיים הכנתי לטקס המקווה של אלישבע ואחיקם. בשעה טובה ומוצלחת הם נישאו באולמי כינורות בחיפה…. היה אירוע מדהים לכל הדעות. שיהיה להם הרבה מזל טוב , אושר בריאות ושמחה.

 

שבת שלום לכולם!

החומרים להכנת המאפינס

 

בקערה ביצה וסוכר ולערבב                                         להוסיף את הקקאו לקערה

להוסיף את החלב                                                להוסיף את השמן

להוסיף את המים ולערבב                                         לנפות את הקמח ולהוסיף אבקת אפיה – לערבב

להוסיף את הקמח לתערובת                                              לערבב היטב עד להטמעה

להכין תבנית מאפינס של 12 שקעים ולהכניס לתוכה עטרות נייר – למזוג את התערובת לעטרות לגובה של שלושת רבעי

לפזר מעל שוקולד צ'יפס                                                       ולהכניס לתנור לאפיה

המאפינס לאחר האפיה מוכנים לקישוט או לאכילה

 

אפשר לקשט עם קצפת בצורת מגדל


אפשר לפזר סוכריות כסף לקישוט                   אפשר לזלף קרם גנאש מוקצף

המאפינס מוכנים בציפוי של גנאש מוקצף

תראו כמה שהם יפים!

מתכון להכנת מאפינס קקאו שוקולד:
 
החומרים למאפינס:
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 ביצה שלמה L
חצי כוס קקאו
חצי כוס חלב
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
1 כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה
פיצפוצי שוקולד מריר
אופן ההכנה:
בקערה בינונית מכניסים ביצה שלמה וסוכר וטורפים, מוסיפים את הקקאו החלב השמן והמים ומערבבים, מנפים את הקמח ומערבבים עם אבקת האפיה, מוסיפים את הקמח לתערובת ומערבבים היטב עד להטמעה.
מכינים תבנית שקעים של 12 , מפזרים עטרות נייר לתוך השקעים. מוזגים את תערובת המאפינס למד ליטר (אפשר למזוג לקנקן).
מוזגים מהתערובת לעטרות הנייר עד לשלושת רבעי גובה, מפזרים מעל שוקולד צ'יפס. אופים ב180 מעלות בתנור שחומם מראש, זמן אפיה כ25-20 דקות, יש לבדוק עם קיסם, הקיסם יצא מעט לח וזה בסדר גמור, לא לאפות אותם יותר מידי.
להוציא את המאפינס מהתנור ולקרר.
קישוט:
 
אפשרות ראשונה:
אפשר לאכול את המאפינס כמו שהם ללא קרם או קצפת , הם מאוד לחים וטעימים.
אפשרות שניה:
להקציף שמנת מתוקה , עם כף אבקת סוכר וכף אינסטנט פודינג וניל לקצף יציב. להכניס את הקצפת לשק זילוף עם צנטר פרח , לזלף על המאפינס בצורה של מגדל.
אפשרות שלישית:
להביא שמנת מתוקה לסף רתיחה להוסיף 200 גרם שוקולד מריר ולערבב, לאחר שהתערובת התקררה יש להכניס למקרר לשהיה של לילה.
לאחר מכן להקציף את הגנאש בעדינות. להכניס את הקרם לשקית זילוף עם צנטר פרח ולזלף במעגלים.
ההכנה קלה ומהירה- התוצאה טעימה ונהדר.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top