מאפינס בננה | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / מאפינס בננה

מאפינס בננה

מאפינס בננות לימי החורף הקרים, ההכנה מהירה והתוצאה טעימה. בפעם הבאה שנשארות לכם בננות בקערת הפירות תכינו מהן מאפינס טעים.

חיפשתי מתכון טוב למאפינס בננה!!! כל כך קר בימים האחרונים … והגשם שלא מפסיק לרדת… גשמי ברכה.

זכרתי שראיתי לא מזמן במוסף "שף" של לאשה  מתכון נהדר. שידרגתי והוספתי בננות.

אפשר להשתמש בחמוציות או במחית תפוחים או כל תוספת אחרת, אפילו פתיתי שוקולד.

בימי החורף הכי כייף לשתות תה עם נענע או עם קינמון וליד איזה מאפינס רך ספוגי ומענג, עם טעם משגע.

טיפ קטן לי אליכם: אף פעם לא למלא את התבניות עד הסוף או עד שלושת רבעי, תמיד יש סיכוי שבזמן האפייה התערובת תגלוש.

לכן עדיף למלא עד כדי מחצית הגובה של תבנית המאפינס ועוד טיפה.

אז בפעם הבאה שיש לכם בקערת הפירות בננות כאלה רכות וחומות…אל תזרקו לפח! פשוט תכינו מאפינס בננה.

 

 

בקערת מערבל עם וו גיטרה להכניס חמאה רכה וסוכר, להוסיף את תמצית הוניל, לערבל לקבלת קרם

להוסיף את הביצים אחת אחת ולהמשיך לערבל, נקבל תערובת קרמית

 

 

לנפות את הקמח, להוסיף את הקמח לתערובת המערבל, להוסיף את  השמנת החמוצה ואת מיץ הלימון

 

 

להפעיל את המערבל על מהירות בינונית כשתי דקות או עד קבלת תערובת אחידה

להוסיף לתערובת את מחית הבננות ולערבב באופן ידני עם כף עץ או עם מרית

למזוג את התערובת לתבניות מאפינס קטנות, אפשרי עם כף של גלידה, למלא עד מחצית התבנית ולא יותר

 

 

לפזר מעל כל מאפינס מעט סוכר –  להניח את המאפינס על תבנית של תנור ולהכניס לאפיה

אפשר לפזר לאחר קירור מעט אבקת סוכר לקישוט

 

מתכון להכנת מאפינס בננה
החומרים:
100 גרם חמאה רכה
כוס וחצי סוכר (אפשר כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום)
1כפית תמצית וניל
3 ביצים שלמות
2 כוסות קמח תופח
1 גביע שמנת חמוצה (אפשר יוגורט)
2 כפות מיץ לימון סחוט
2 בננות בשלות מרוסקות למחית
18 תבניות מאפינס בינוניות
לציפוי:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל 180 מעלות ולהכין תבניות מאפינס (אפשר לההשתמש ב-2 אינגליש קייק משומנות).
בקערת המערבל עם וו גיטרה שמים את החמאה הרכה, הסוכר ותמצית הוניל, מערבלים כ-2 דקות עד אשר התערובת נעשית מעט קרמית.
מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי ערבול עד אשר כל התערובת נטמעת.
מוסיפים את הקמח, השמנת חמוצה ומיץ הלימון ומערבלים באיטיות עד אשר כל התערובת נעשית אחידה.
מוסיפים את מחית הבננות ומערבבים באופן ידני.
יוצקים את התערובת (אפשר עם כף של גלידה) לתבניות המאפינס, לא למלא עד הסוף, רק עד כדי מחצית הגובה.
אפשר לשמן 2 תבניות אינגליש קייק ולמזוג את התערובת.
לפני האפייה לפזר מעל מעט סוכר.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
זמן אפיה כ- 25-30 דקות תלוי בתנור, או עד להזהבה, לצנן.
אפשר: לאחר שהמאפינס נאפו והתקררו לקשט מעל עם אבקת סוכר.
נשמר בקופסא אטומה כ-3-4 ימים.
מתאים לימים הקרים האלה, עם כוס תה מהביל.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top