רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / מאפינס בטטה

מאפינס בטטה

מאפינס בטטה כאלה טעימים, גם הצמחוניים יתאהבו. עם מעט חומרים וההכנה בקלי קלות

במקום להכין לביבות בטטה ולטגן, החלטתי בהבזק של רגע להכניס אותן לתבנית שקעים ולאפות. מה אגיד לכם טעים רך ענוג נימוח .

הכנתי גם סלט מירקות טריים והקצינה שלי הגיעה לאחר יום עמוס ושאלה מה אוכלים? אמרתי יש מאפינס בטטה! והיא אמרה אמא מאפינס… (היא חשבה שאולי הכנתי עוגייה מתוקה) אז כמובן לאחר הנגיסה הראשונה באו המחמאות ♥ מאפינס בריא טעים ומשביע.

שיהיה לכולם יום נעים וטעים♥ יום של שקט ורגיעה אמן

 

הבטטה ותפוח האדמה התבשלו וסוננו
למעוך כמו לפירה

להוסיף את הבצל המטוגן
להוסיף את הביצים

להוסיף קמח ופטרוזיליה קצוצה
לתבל עם מלח ופלפל ולטעום

התערובת לאחר ערבוב מוכנה להיכנס לתבנית השקעים
לשמן את התבנית ולחלק את התערובת בין השקעים

המאפינס בתוך התנור

 

הצעת הגשה עם סלט טרי

מתכון להכנת מאפינס בטטה
החומרים:
2 בטטות בינוניות
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
3 כפות קמח תופח
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף שמן
אופן ההכנה:
לקלוף את הבטטה ואת תפוחי האדמה. לשים בסיר עם מים ולבשל כמו לפירה.
לאחר שהתרכך יש לסנן את המים ולמעוך לפירה .
לקצוץ את הבצל ולטגן עד להזהבה.
להוסיף את הבצל לתערובת, להוסיף את הביצים והקמח, להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה. להוסיף כף שמן, לתבל עם מלח ופלפל ולטעום.
לשמן תבנית שקעים ולחלק את התערובת.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות.
לצנן מעט ולאחר מכן לשחרר את המאפינס בטטה מתבנית השקעים.
מתאים להגשה חגיגית עם סלט ירקות.
=======================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top