לחמניות ריקי'ס | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני לחמים ולחמניות / לחמניות ריקי'ס

לחמניות ריקי'ס

לחמניות ביס שנחטפות מהר, אי אפשר לעמוד בפיתוי של ריח השמרים לאחר האפיה

נחטפו כמו לחמניות חמות, בדיוק כך! אי אפשר לעמוד בפני הפיתוי של ריח השמרים וריח הלחמנייה בזמן האפייה ולאחרי. המתכון הנהדר הזה הוא של אחותי ריקי שקיבלה אותו מאשת בן דודי טובה כהן (המתכון מאוד ישן וזאת ראיתי לפי הנייר שעליו הוא כתוב).

כבר אמרתי לכם לא פעם שכל מה שאחותי ריקי ידי זהב מכינה יש לו טעם של זהב.

חברים כדאי לכם למהר ולהכין, אני מחכה לשמוע את תגובותיכם למתכון לחמניות הטעים להפליא.

המשך שבוע נפלא לכולם ♥

DSCN6784

החומרים להכנת הלחמניות

בקערה קמח מנופה
בתוך גומה השמרים ולפזר עם הידיים
הוספת השמן

הוספת הסוכר
הוספת הביצים ולבסוף המלח

ללוש עם הידיים  – ולסירוגין להוסיף את המים הפושרים

הבצק דביק ונדבק לידיים

לפזר מעל מעט קמח
ולהוריד את הבצק למשטח עבודה מקומח

לפזר מעל הבצק קמח
ולהתחיל ללוש את הבצק

אחרי לישה ראשונית
אם דביק אפשר לפזר טיפת קמח

ללוש בתנועות של סיבוב ולפתוח את הבצק כמה פעמים (כמו כביסה)
לכדרר את הבצק

לאחר לישה סופית

לפזר מעט קמח בקערה להכניס את כדור הבצק
לפזר מעל מעט קמח ולהתפיח

לאחר התפיחה להוציא מעט את האוויר
לקרוץ עיגולים

לכדרר את העיגול ולסגור מלמטה בצביטות
לגלגל את הכדור בצק בצורה הזאת ולפחוס טיפה עם האצבעות

הלחמניות נמרחו בביצה ופוזר שומשום

הלחמניות לאחר תפיחה ולפני הכנסה לתנור

אפשרות ליצור מהבצק נחש
לגלגל בצורת שבלול ליצירת לחמנייה חגיגית

מתכון להכנת לחמניות מתוקות

החומרים:

1 ק"ג קמח+עוד כוס וחצי

1 כוס שמן

1 שקית שימרית

3/4 כוס סוכר

2 ביצים שלמות

2 כפיות מלח

2 וחצי כוסות מים פושרים

לקישוט:

ביצה למריחה

שומשום

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מכניסים 1 ק"ג קמח מנופה ואת השימרית ומערבבים.

מוסיפים את השמן מסביב מעל מפזרים את הסוכר ולאחר מכן את הביצים השלמות

לבסוף מוסיפים את המלח, מערבבים ולשים ומתחילים להוסיף את המים הפושרים בהדרגה

לשים את הבצק והוא יוצא דביק, לקמח משטח עבודה, לקמח את הבצק, להוריד את הבצק

למשטח העבודה המקומח ולהתחיל לעבד אותו בתנועות לישה חזקות כ- 5 דקות.

לכדרר את הבצק, לשים בקערה מעט קמח להכניס את הבצק ומעליו לפזר מעט קמח.

לכסות את הקערה בניילון ולהתפיח כחצי שעה, או עד אשר הבצק יכפיל את נפחו.

לאחר ההתפחה להוציא מהבצק מעט מהאוויר, לקרוץ עיגולים לצבוט מלמטה את הבצק לכדרר.להניח את הלחמניות בתבנית על נייר אפיה, למרוח ביצה ושומשום, להתפיח כחצי שעה או עד אשר הלחמניות תופחות.

להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 20-25 דקות עד אשר מזהיב והתחתית השחימה.

המתכון קל וקליל- הלחמניות יוצאות טעימות וערבות לחך.

כמו שאומרים נחטפות כמו לחמניות בדיוק כך.

 

DSCN6780

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

10 תגובות

  1. יהודית יקרה..תודה לך ולריקי על מתכון מנתח..אתן פשוט משפחה כזו שכל מה שאתן נוגעות בו יוצא זהב

  2. לחמניות מהמימות

  3. מדהים ונראות טעימות מאוד. יהודית-האם אפשרי ללוש במיקסר?
    והאם הכוס שהינך משתמשת -מקבילה לכוס מדידה?תודה

  4. האם אפשר ללוש את הבצק במיקסר ?

  5. הי יהודית
    כמובן מתכונים מדהימים ותודה לך!
    אני עובדת עם שמרים יבשים – מה הכמות שיש לשים ?
    תודה רבה ושנה מדהימה לך ולמשפחתך

השאר תגובה

Scroll To Top