רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / לחמניות לפסח

לחמניות לפסח

לחמניות טעימות ורכות לפסח שמכינים ממש בקלות. מתאימות לארוחת בוקר או ערב ביחד עם ממרח או לפיקניק בחוץ כשעושים על האש

אני יודעת שכולם רעבים – ותמיד יש הרגשה שבפסח אין מה לאכול. אז זהו שיש מה לאכול, אפשר להכין את הלחמניות הנפלאות האלה.

אתמול אחותי הזמינה אותנו אליה לברביקיו, אמרתי לעצמי מה אני מכינה? החלטתי להכין לחמניות טריות ורכות, מיד כשהגעתי אליה הביתה כולם הגיעו לרחרח.

הלחמניות היו נהדרות, אני מרחתי בתוכן מטבוחה וטחינה ומעל חתיכת קבב, לא הייתי צריכה יותר מזה.

כמובן שהלחמניות מצוינות לארוחת הבוקר, לגבינות וסלטים, ובכלל מה שמתחשק לכם.

חג שמח חברים יקרים!

החומרים למתכון הלחמניות                                               בקערה קמח מצה

הוספת המים והשמן

הוספת הסוכר והמלח

ערבוב כל התערובת וטריפת הביצים

מזיגת הביצים הטרופות לתערובת לסירוגין וערבוב תמידי
כך נראת התערובת לאחר ערבוב. אפשר ערבוב ידני

להרטיב את הידיים וליצור לחמניות ולהניח על נייר אפיה משומן
למרוח חלמון ביצה מהול עם טיפת מים על הלחמניות

הלחמניות מוכנות לכניסה לתנור                                                 הלחמניות בזמן אפיה

מתכון להכנת לחמניות לפסח

החומרים:
2 כוסות קמח מצה
כוס וחצי מים רותחים
1/2 כוס שמן
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
4 ביצים שלמות טרופות

אופן הכנה:
– מערבבים את כל החומרים יחד חוץ מהביצים. מקררים מעט את התערובת, מוסיפים את הביצים לתערובת לסירוגין ומערבבים.
– מרטיבים את הידים ויוצרים לחמניות ארוכות, מניחים על נייר אפיה משומן המונח בתבנית.
– מורחים את הלחמניות עם חלמון ביצה מהול במעט מים.
– אופים בחום בינוני של 180 מעלות.
– זמן אפיה כשעה או עד שיזהיבו. רצוי להשאיר את הלחמניות לאחר האפייה עוד כמה דקות בתנור כבוי על מנת שהלחמניות לא יצנחו.

חג שמח ומועדים לשמחה!

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

14 תגובות

  1. אפשר להשתמש בקמח תפו"א במקום קמח מצה ואם כן האם באותה כמות …..שנה שעברה הכנתי את המתכון יצא טעייים אבל אחרי שעתיים בערך הלחמניות היו יבשות נראה לי בגלל קמח המצות

    • ניתן לנסות להשתמש בקמח תפוחי אדמה ללחמניות, אבל אין לזה מספיק גוף זה לא יחזיק לגמרי את הבצק. לאחר שאת מוציאה מהתנור כדאי לכסות את הלחמניות עם מגבת כדי לשמור על הטריות.

      • יהודית האם יש מתכון עדכני עם הקמח התופח החדש לפסח ?

        • היי גל, קניתי את הקמח החדש של אוסם ללא גלוטן עם שמרים. קראתי באינטרנט שכנראה התערובת באה במגע עם פול, ומי שחולה או אלרגי כמו G6PD זה מאוד מסוכן, כלתי התקשרה אלי וביקשה שלא אשתמש בקמח הזה. החלטתי לגנוז אותו.

  2. אפשר בבקשה שתעלי מתכון לעוגה לפסח בלי שוקולד ואגוזים[רגישה] שקדים אפשר תודההה:) חג שמח!!

    • היי אורה, את יכולה להכין עוגת טורט רגילה: 6 ביצים מופרדות, להקציף חלבונים עם כוס סוכר, להוסיף את החלמונים עם 2 כפות שמן לעטוף בעדינות , ולהוסיף 1 כוס קמח תופח לפסח של אסם ולערבב בתנועות עטיפה. אם את אוהבת ניתן להוסיף 2 כפות קוקוס. לשמן תבנית מספר 26 ולמזוג לתוכה את התערובת, לאפות על 180 מעלות כ-40-45 דקות או עד אשר קיסם יוצא נקי. את יכולה להקציף שמנת מתוקה עם חלב ואינסטנט פודינג וניל ולמרוח על העוגה.

  3. היי יהודית, אין צורך באבקת אפייה?

  4. היי נעמי, אין צורך באבקת אפיה. תכיני לפי המתכון ותהני

  5. בוקר טוב

    כמה לחמניות אפשר להכין (בגודל שיש בתמונה)?

    תודה, חג שמח

  6. לימור אני אופה את הלחמניות כ 45 דקות ומכבה את התנור, משאירה אותן בתנור עוד כ 10 דקות על מנת שלא יצנחו

השאר תגובה

Scroll To Top