רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / לזניה במילוי גבינה

לזניה במילוי גבינה

לזניה עם גבינה, רוטב בשמל ורוטב עגבניות שמכינים בבית. 4 שכבות של עונג

לזניה מי לא אוהב! בכל ארוחה חלבית משפחתית עולה על שולחננו המתכון של הלזניה

אני במיוחד אוהבת לראות את הרוטב מבעבע ואת הריח שמתפשט במטבח ובכל הבית

ריח של גבינות טריות ורוטב העגבניות הבזיליקום ושמן הזית.

למעשה עם סלט קטן זו ממש ארוחה שלמה ומשביעה. הלזנייה נפלאה  גם לחג השבועות.

חברים יקרים♥ משתפת אתכם במתכון מנצח של לזניה חלבית.

 

DSCN7548

 

החומרים להכנת הלזניה
לטגן בצל בשמן זית

להוסיף עלי בזיליקום
להוסיף שום כתוש

להוסיף עגבניות מרוסקות
לערבב את כל התערובת

לאחר הבישול להעביר למעבד מזון או להשתמש במוט יד
לאחר הריסוק להעביר לקערה נקיה

להוסיף תבלינים ולהעביר למקרר לקירור
בסיר להמיס חמאה

להוסיף את הקמח
לערבב את התערובת

להוסיף שמנת לבישול
להוסיף חלב ולערבב

התערובת הסמיכה ונוצר רוטב בשמל
לתבל את התערובת במלח ופלפל שחור

להוסיף את הגבינה ולערבב היטב
עלי לזניה להרטיב עם מים חמים

בתבנית אפייה למזוג מעט מרוטב העגבניות בתחתית
לסדר את עלי הלזניה שיכסו את הרוטב

מעל להוסיף את רוטב העגבניות
למרוח את רוטב הבשמל

ושוב להניח עלי לזניה שיכסו את כל הרוטב
מעל שוב רוטב בשמל ורוטב עגבניות

לבסוף להניח עלי לזניה מעל
למרוח טיפה בשמן זית

לפזר מעל גבינת פרמז'ן או קצ'קבל מגוררת                  הלזניה בתנור

הלזניה לאחר האפיה- הרוטב מבעבע וכל המטבח מריח טוב

מתכון להכנת לזניה

החומרים:

1 חבילת עלי לזניה

1 בצל קטן קצוץ דק

10 עלי בזיליקום קצוצים

500 גרם עגבניות קלופות  ומרוסקות(אפשר מקופסא גדולה ראו תמונה)

2 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל

לקישוט:

50 גרם גבינת קצ'קבל או פרמז'ן מגורדת

לרוטב בשמל:

150 גרם חמאה

3/4 כוס קמח (100 גרם)

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול

1 כוס חלב

750 גרם גבינה לבנה 5%

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

תבנית פיירקס אובלית או מלבנית גדולה (ראו תמונה)

אופן ההכנה:

לרוטב העגבניות:

בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבזיליקום והשום וממשיכים לטגן דקה. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
טוחנים את תוכן הסיר בעזרת מוט ידני או מעבד מזון. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר.

מחממים את התנור לחום בינוני 170 מעלות.

לרוטב הבשמל:

בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומחממים יחד תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים את השמנת והחלב, מביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה בעזרת מטרף (שלא יהיו גושים).כשהרוטב מסמיך מסירים מהלהבה, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים היטב, מצננים בטמפרטורת החדר.

לוקחים כלי קיבול מכניסים כמה עלי לזניה ושופכים מעל מים חמים, הופכים את העלים שהמים יגיעו לכל מקום.

הרכבת הלזניה:

משמנים את תבנית האפייה, מוזגים 2 כפות מרוטב העגבניות בתחתית, מסדרים בתחתית שכבה אחת שלי עלי לזניה, מעל יוצקים 1 וחצי  מצקת מרוטב הבשמל.יש לשטח את הרוטב מעל לצקת עוד מצקת וחצי מרוטב העגבניות ולשטח.

מכסים שוב בשכבת עלי לזניה וממשיכים באותו האופן עם הרוטב, שכבה ועוד שכבה.

מקבלים כ- 4 שכבות. למרוח על שכבת הלזניה האחרונה מעט שמן זית.

לפזר גבינת קצ'קבל או פרמזן, להכניס לתנור ולאפות 20 דקות או עד אשר הלזניה מזהיבה מעט.

יש להגיש את הלזניה חמה.

 

ב ת א ב ו ן !

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם.

======================================================

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. מושלמת כמו כל היצירות שלך מקסימה?

  2. היי יהודית….אני אוהבת את המתכונים שלך…תודה

השאר תגובה

Scroll To Top