לביבות מצה | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / לביבות מצה

לביבות מצה

לביבות מצה נוסטלגיות של אמא שלי – בתוספת של גזר מגורד ובצל ירוק, משודרגות וטעימות מאוד

לביבות מצה נוסטלגיות. שנים רבות אמא הכינה אותן בחג הפסח ואנו הילדים חיכינו בשקיקה להתענג על טעמן הנהדר. מצאתי לנכון לשדרגן מעט – הוספתי גזר מגורד ובצל ירוק קצוץ וכמובן חלב. בעיקרון אפשר להמיר את החלב במים ואז הלביבות הופכות לפרווה וניתן לאכול גם בארוחה בשרית.

חברים יקרים! תיהנו מהלביבות הטעימות והמענגות, מותר לאכול מאחר ופסח יש רק פעם בשנה.

החומרים להכנת הלביבות
בקערה מצות רטובות ומפוררות

הוספת הביצים הטרופות וערבוב קל

הוספת הבצל הקצוץ והגזר המגורר
הוספת מלח ופלפל לפי הטעם וערבוב

במחבת מחממים שמן לטיגון (זהירות לא לשרוף)
עם כף של מרק ליצוק את הלביבות ולטגן משני הצדדים

מתכון ללביבות מצה

החומרים:
10 מצות רטובות
5 ביצים טרופות
כוס חלב
1 גזר מגורר
2 בצלים ירוקים קצוצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון

אופן הכנה:
בקערה גדולה מפוררים את המצות הרטובות, מכניסים את החלב והביצים ומערבבים, מוסיפים את הגזר והבצל לבסוף את המלח והפלפל ומערבבים קלות.
במחבת מחממים שמן לטיגון, עם כף של מרק לוקחים מהעיסה ומוזגים למחבת, מטגנים משני הצדדים (זהירות לא לשרוף, עדיף על אש בינונית).
להוציא את הלביבות עם כף מחוררת, להניח על נייר סופג. להגיש חם או פושר.
אפשר לחתוך ירקות טריים ולקשט או להכין סלט ירקות מתובל כתוספת ללביבות.
הלביבות מתאימות כארוחת בוקר או כארוחת ערב.

פסח כשר וטעים!

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top