רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / טירמיסו עם קרם ללא ביצים

טירמיסו עם קרם ללא ביצים

עוגת טירמיסו קלילה וטעימה, תערובת הקרם היא ללא ביצים, הכינו ושמרו על המתכון לשבועות

לכבוד ימי הקיץ החמים והלחים, משתפת אתכם במתכון מנצח של טירמיסו ללא ביצים. כן!

טירמיסו לקוח מהשפה האיטלקית "הרם אותי גבוה" ואכן רק גבוה אפשר להגיע עם עוגה כזו.

אין צורך באפיה, מכינים את המילוי והעוגה כמעט מוכנה. אני יודעת שקשה מאוד לאפות בימים האלה. התנור פועל והמטבח מאוד חם לכן כדאי מידי פעם להכין עוגות קלילות שאינן צורכות אפיה.

אצלי מאוד אהבו את הטירמיסו! תודה לטועמת הראשית שלי עדילי שאהבה והחמיאה.

כשמכינים את הטירמיסו קוצרים רק מחמאות, אז קדימה השבת בפתח! הכינו ותהנו.

שמרו על המתכון כי חג שבועות כבר מגיע ♥

אשמח אם תשתפו אותי בחווית ההכנה.

החומרים להכנת הטירמיסו

החומרים להכנת הטירמיסו
במיקסר מכניסים שמנת מתוקה

מוסיפים את החלב ואינסטנט פודינג וניל
מקציפים לקצפת יציבה

בקערה מכניסים את המסקרפונה ואת הגבינה הלבנה
מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים

התערובת לפני הכנסת הקצפת
לערבב בעדינות את הקצפת לתערובת הגבינות

להכין תערובת נס קפה עם סוכר וליקר קפה או שוקולד או פרנג'ליקו
לטבול את הבישקוטים בעדינות ברוטב הקפה ולסדר בתבנית פיירקס

למרוח מחצית מהקרם על שכבת הבישקוטים הראשונה ולשטח

שכבה שניה שוב לטבול את הבישקוטים בקפה ולסדר מעל הקרם
על השכבה הזו יש למרוח את הקרם שנותר

למרוח את הקרם שנותר על השכבה העליונה
הטירמיסו מוכן

לפזר מעל אבקת קקאו
לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר

מתכון לטירמיסו עם קרם ללא ביצים

תבנית פיירקס מלבנית

החומרים:
2 חבילות בישקוטים, כל חבילה מכילה 200 גרם
4 כפות אבקת קפה נמס
3 כפות סוכר
2 כפות ליקר קפה או ליקר שוקולד או אמרטו או פרנג'ליקו (מה שיש בבית)

למילוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה קרה
1 גבינת מסקרפונה
1 גבינה לבנה 5%
חצי כוס חלב
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

לקישוט:
אבקת קקאו

אופן ההכנה:
– לקערת מערבל חשמלי יש להכניס את 2 מיכלי שמנת מתוקה, חצי כוס חלב, חצי שקית אינסטנט פודינג וניל. להקציף לקרם יציב וקליל אך לא נוקשה, להפסיק מיד את פעולת המערבל.
– בקערה בינונית להכניס את גבינת המסקרפונה, את הגבינה הלבנה 5%, להוסיף את אבקת הסוכר וכפית תמצית וניל. לערבב את התערובת שלא יהיו גושים, להוסיף את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה ולקפל.

ההרכבה:
– בצלחת עמוקה יש לשים את אבקת הקפה נמס והסוכר, למזוג מעל 2 כוסות מים רותחים ולערבב היטב, להוסיף את הליקר ולערבב.
– לקחת תבנית פיירקס מלבנית או מרובעת (אפשר עם תבנית אלומיניום חד פעמית בגודל של המלבנית הבינונית), לטבול בעדינות את הבישקוטים בתוך רוטב הנס קפה, לסדר את הבישקוטים בשכבה אחידה בתבנית.
– למרוח מחצית מהקרם על השכבה הראשונה של הבישקוטים, לשטח את הקרם באופן שווה.
– להניח על הקרם שכבה שניה של בישקוטים טבולים ברוטב הנס קפה, מעל למרוח את יתרת הקרם שנשארה, לסדר יפה עם פלטה או כף את הקרם, עד אשר נוצר משטח חלק ויפה.
– לקישוט יש לפזר (במסננת) אבקת קקאו על פני הטירמיסו. אם אתם רוצים לקשט כמו אצלי בתמונה, הניחו כפית ומזלג עם הצד הבולט (לא הקעור) כלפי מעלה ופזרו את אבקת הקקאו, הרימו בעדינות את הכלים והנה קיבלתם קישוט יפה.
– לכסות את הטירמיסו בניילון נצמד ולהכניס למקרר לקירור.

 

לכבוד ימי הקיץ החמים ולכבוד זה שקשה לנו לאפות, מפאת החום, החלטתי לשתף אתכם במתכון קליל ומהיר. שווה להכין ולקצור מחמאות מכולם.

שיהיה לכולם סופ"ש נעים קליל וטעים.

בברכת חג שבועות לבן ושמח לכולם ♥

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. פנינה טלמור

    יהודית נקרא נפלא את יכולה לכתוב בבקשה את המידות של התבנית יש לי תבניות פיירקס מלבניות בהמון גדלים. תודה

  2. הי איך אני יוצרת את הדוגמא היפה של המזלג והכף?

השאר תגובה

Scroll To Top