רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / טורט פרג עשירה

טורט פרג עשירה

עוגת פרג עשירה טעימה וגבוהה, מתאימה לכל אלה שאוהבים להתפנק עם פרג

עוגת הפרג הנפלאה! ככה היא נקראת אצלי,מכינה אותה מאז שאני נשואה(עכשיו אתם יודעים בת כמה אני)!

בגלל אהבתי לאפיה מגיל צעיר פשוט הייתי קונה ספרי אפייה וכל יום שישי הייתי אופה לפחות, אם לא יותר 2-3 עוגות , גם לנו וגם לאורחים.

רציתי לספר לכם שאת המתכון לקחתי מהספר הנהדר של נירה שויאר שם הספר

"עוגות לכל עת" ספר חובה לכל אופה מתחיל או מתחילה, הספר גדוש בהסברים

ובתמונות, אני למדתי ממנו הרבה! עד היום אני מעלעלת בו- וכמובן מכינה ממנו

את העוגות האהובות עלי .

מאחלת לכולם שבת טובה ומבורכת! ממני שאוהבת אתכם♥

 

החומרים להכנת הטורט
הרתחת החלב ומזיגתו על הפרג

לאחר ערבוב הפרג והחלב – להשהות לכמה דקות
בקערה גדולה חלמונים סוכר ברנדי גרידת לימון וקורט מלח

לערבב את כל החומרים – אפשר לטרוף עם מטרף ידני
הוספת השמן בזרם דק תוך כדי בחישה

בקערה לנפות קמח להוסיף אבקת אפיה
להוסיף את תערובת הקמח ואבקת האפיה לתערובת החלמונים

 

לבחוש עד אשר מתקבל בצק חלק
להוסיף את הפרג עם החלב לתערובת ולערבב

התערובת לאחר ערבוב
להקציף את החלבונים עם הסוכר

 

החלבונים לאחר שנוצר קצף גמיש
הוספת קצף החלבונים לתערובת הפרג בשתי פעמים

לערבב בתנועות עטיפה עדינות

 

תבנית מספר 26 משומנת
הכנסת התערובת לתבנית המשומנת

התבנית מוכנה להכנס לתנור
הטורט בתנור נאפה

 

הטורט התקרר מעט והוצא מהתבנית

 

מתכון להכנת טורט פרג
 
החומרים:
 
חצי כוס חלב חם  (או חצי כוס יין אדום חם למתכון לפרווה)
1 כוס פרג טחון
3/4 כוס סוכר
5 חלמונים
2 כפות ברנדי
1 כף גרידת לימון
קורט מלח
1/2 כוס שמן
כוס וחצי קמח
1 כפית אבקת אפיה
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
אופים יקרים♥ חשוב לי לציין שרצוי להשתמש בפרג טרי (ולא כזה שנמכר במרכולים- הוא מר) תבקשו בחנות התבלינים טחינה כפולה.
אופן ההכנה:
 
לצקת את החלב החם (או היין)  על הפרג לערבב ולהשהות כ-  8-10 דקות.
בקערה גדולה להכניס את החלמונים(הצהובים) הסוכר, הברנדי גרידת הלימון וקורט מלח.
לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
להוסיף את השמן בזרם דק לתערובת ולבחוש.
לסנן את הקמח ולהוסיף את אבקת האפיה,  להוסיף לתערובת החלמונים ולבחוש עד אשר מתקבל בצק חלק.
להוסיף את הפרג עם החלב אל התערובת ולערבב קלות.
להקציף את החלבונים בקערה בינונית, כאשר מתחיל להיווצר קצף יש להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף עד אשר מתקבל קצף גמיש ולא יותר.
את הקצף להוסיף לתערובת הבצק בשתי פעמים בתנועות עטיפה, ערבוב יתר פוגם.
לצקת את התערובת לתבנית אפיה משומנת מספר 26.
לאפות בחום בינוני ב-180 מעלות כ-60-50 דקות תלוי בתנור.
יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה,  הקיסם יצא נקי והעוגה תהיה קפיצית למגע יד.
לצנן את העוגה.
לקישוט:
אפשר לבזוק על העוגה אבקת סוכר.
לאוהבי הפרג : עוגה טעימה ונימוחה המתאימה לכל אירוח
מאחלת לכם אפיה נעימה וטעימה♥♥♥
 
========================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם♥
dscn6445

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top