רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / טורט ג'לי וקצפת לפסח

טורט ג'לי וקצפת לפסח

עוגת טורט עם ג'לי תות וקצפת לפסח – עוגת שלוש שכבות של עונג

אמא תמיד ביקשה שבפסח הכל יהיה כשר – הבית, הכלים,הבגדים והאוכל.

אנחנו הבנות מאוד הקפדנו, ניקינו ועמלנו לשביעות רצונה, אין זה אומר שלא נהננו מהאווירה.

בין יתר המשימות אמא ביקשה ממני להכין גם עוגה לחג, אחת העוגות הטעימות שהכנתי הייתה טורט וניל
את הטורט הרטבתי בסירופ סוכר עם רום או קוניאק.

העוגה תמיד הייתה רטובה ובטעם של סברינה, במשך השנים שדרגתי את העוגה והוספתי לה ג'לי תות.

לאחר שנים ראיתי מה טוב ולזה הוספתי גם קצפת של שמנת מתוקה עם אבקת סוכר בלבד.

הקישוט עם התותים נעשה בשנים האחרונות וזה בהחלט משדרג את העוגה ועושה אותה חגיגית.

העוגה קלילה ואביבית, הכי חשוב שהיא כשרה לפסח.

תכינו תכינו, תקבלו מלא מחמאות! חג פסח שמח לכולם♥♥♥

 

 

הקצפת הביצים השלמות – הוספת הסוכר לקצף הביצים
הוספת סוכר וניל

 

קצף הביצים השלמות תפוח בהיר ויפה
הוספת שמן לתערובת – הוספת מיץ הלימון לקצף
הוספת קמח תופח כשר לפסח

 

לעטוף את הקמח בעדינות בקצף הביצים
העברת כל התערובת לתבנית משומנת ובתחתיתה נייר אפיה(לא חובה)

 

 

תחתית הגשה עם רינג (לא חובה לחלץ את העוגה מהתבנית)

הרטבת הטורט עם סירופ הסוכר

 

 

הכנת הג'לי למילוי העוגה, העברת הג'לי לתחתית הטורט עד כדי כיסוי
העוגה מוכנה למריחת הקצפת

 

 

למרוח את הקצפת על כל פני העוגה – אפשר לשמור מעט לקישוט

 

 

ליישר את הקצפת באופן שווה
ליצירת קישוט עם מזלג (ראה) אפשר לקשט עם שק זילוף וצנטר פרח

העוגה חולצה מהרינג
(לא חובה להעביר לרינג אפשר להשאיר בתבנית קפיץ)

לאחר קרור של יממה במקרר (או כמה שעות)

 

העוגה נפרסה ותוכה מדהים אוורירי מרענן ומענג

מתכון להכנת טורט ג'לי וקצפת

החומרים להכנת הטורט:

4 ביצים גדולות

חצי כוס סוכר

שקית סוכר וניל

1 כף שמן

1 כף מיץ לימון

חצי כוס קמח תופח אסם כשר לפסח(בימים רגילים להשתמש בקמח תופח רגיל).

החומרים לג'לי:

1 חפיסה ג'לי בטעם תות שדה או פטל

2 כוסות מים רותחים

החומרים לסירופ:

חצי כוס מים

רבע כוס סוכר

החומרים לקצפת:

1 שמנת מתוקה לקצפת

1 כוס חלב קר

1 אינסטנט פודינג וניל כשר לפסח

1 כף אבקת סוכר (או כף סוכר)

קישוט:

אפשר לקשט את העוגה עם פלחי תותים

אופן הכנת הטורט:

בקערת הקצפה להכניס את הביצים שלמות, להוסיף את הסוכר ולהקציף עם המקצף, להוסיף את הוניל, להמשיך להקציף במהירות גבוהה במשך כ 7 דקות עד אשר הקצף תפוח מאוד ובהיר, להוסיף את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה. מוסיפים את מיץ הלימון מקציפים מעט ועוצרים את פעולת המערבל.

מנפים את הקמח התופח על קצף הביצים, מבליעים בתנועות עטיפה את הקמח ולא יותר.

מעבירים את הבלילה לתבנית קפיץ מספר 26 משומנת ומיישרים.

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ 30-35 דקות, בקומה התחתונה של התנור.

או לחלופין עד אשר הטורט תפוח ויציב. יש לצנן את הטורט.

לאחר הצטננות יש להעביר סכין רגילה בין דפנות העוגה.

להכנת הסירופ:

יש לבשל עד רתיחה את הסוכר והמים, להרטיב את העוגה במעט מהסירופ.

הכנת הג'לי:

להעביר את אבקת הג'לי לקערה, למזוג מעל 2 כוסות מים רותחים ולטרוף עד להמסה מלאה לצנן מעט. למרוח את הג'לי על הטורט באופן שווה.

הכנת הקצפת:

בקערת מערבל מכניסים את השמנת המתוקה, את החלב, את אבקת הסוכר ואינסטנט פודינג וניל, מקציפים עד אשר מקבלים קרם יציב, מורחים את הקרם מעל הג'לי .

כדי ליצור קישוט, לוקחים מזלג וגורפים מעל הקצפת ליצירת פסים.
מכניסים את העוגה למקרר לכמה שעות טובות להתייצבות.

אפשר לקשט בעזרת שק זילוף עם צנטר פרח, לזלף מסביב ולקשט עם תותים טריים.

מעבירים סכין טבולה במים חמים מסביב לדפנות העוגה לשחרור התבנית.

מאחלת לכל החברים היקרים שלי♥ חג שמח וכשר

===========================================================

 קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם

IMG_0382

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top