רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / טארט טאטן תפוחים

טארט טאטן תפוחים

עוגת טארט טאטן משגעת עם שילוב מושלם בין החמיצות למתיקות של התפוחים, טעימה וחגיגית

מתכוני תפוחים הם מהקינוחים האהובים עליי, כמובן אחרי עוגות השוקולד המושחתות. שילוב מושלם של חמיצות ומתיקות מהתפוחים.

את המתכון לטארט טאטן הנהדר הזה קיבלתי מרותי מנדל, חברתי עוד מימי "בזק" היפים.
אני אוהבת לקבל ממנה מתכונים כי היא בדיוק כמוני מסבירה בפרוטרוט  ובדיוק.

את המתכון לעוגת התפוחים ההפוכה היא נתנה לי כאשר היינו בדרכנו לחתונה של הבן של פרחה חברתנו "מבזק". כמו שאתם רואים המתכון נרשם על ההזמנה, מאחר וזה הנייר הכי זמין שהיה לי באותו הרגע, תודו שזה מאוד מקורי!

ומאז, את הטארט טאטן אני מכינה לאירועים מיוחדים… בכל זאת עוגה בעלת מראה מרשים מאוד.

 

 

 

 

 

 

 

מתכון להכנת טארט טאטן תפוחים

 

החומרים לתחתית ההפוכה:

5 תפוחי גרנד סמית קלופים וחתוכים לפלחים

1/2 כוס סוכר חום

1 כף שמן

כפית קינמון

 

חומרים להכנת הטארט:

3 ביצים

כוס סוכר

כפית תמצית וניל

1/2 כוס שמן

2 כוסות קמח תופח

1 תפוח מקולף ומגורר

מיץ מחצי תפוז סחוט

 

אופן הכנת התפוחים והקרמל:

מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים כל תפוח לפלחים.

במחבת רחבה מניחים את פלחי התפוחים, מעל מוזגים כף שמן ולבסוף מוסיפים את הסוכר החום והקינמון.

מנמיכים את האש ומערבבים עם כף עץ, התפוחים יגירו נוזלים ולבסוף נקבל קרמל.

לקרמל את התפוחים כ-5 דקות או עד אשר התפוחים נעשים טיפה מבושלים ואז לכבות את האש.

 

אופן הכנת התערובת הבחושה:

במיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם במעבד מזון או במטרף ידני) מכניסים את הביצים, את הסוכר ותמצית הוניל, מערבבים עד קבלת תערובת בהירה, מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל.

מוסיפים את הקמח המנופה לסירוגין עם מיץ התפוזים ומערבבים בעדינות.

לאחר מכן להוסיף את התפוח המגורר ומערבבים בעדינות, בחישת יתר פוגמת.

מרפדים תבנית עגולה מספר 24 עם נייר אפייה וגם בדפנות, משמנים את נייר האפייה קלות.

מסדרים את התפוחים המקורמלים בתבנית (על נייר האפייה) בשיטת הרעפים ומעל מוזגים את הרוטב.

לוקחים את תערובת העוגה ומוזגים על התפוחים, משטחים בצורה שווה.

מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות. זמן אפיה כ 35-40 דקות. יש לבדוק עם קיסם האם נאפה, חשוב לא לאפות מעבר לנדרש.

מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.

לוקחים צלחת הגשה והופכים את העוגה עליה (שכבת התפוחים תהיה עכשיו למעלה) מקלפים בעדינות את נייר האפייה.

לאחר צינון ניתן לפרוס ולהגיש.

 

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top