רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / טאסקובב של אמא שלי

טאסקובב של אמא שלי

תבשיל טאסקובב של אמא שלי, פלחי תפוח אדמה, קוביות של דלעת בתוספת של כרעיים או גרונות ( לצמחוניים אפשר לוותר על העוף ) תכינו ותקבלו מלא מחמאות.

כולם שואלים אותי: יהודית למה את לא מעלה את המתכון לטאסקובב של אמא שלך?

מתכון מלא בגעגועים לאמא שלי היקרה♥ רק לידיעה בלבד אני ממוצא פרסי וזהו מתכון של העדה או של אמא שלי!

כשעדי הייתה בחטיבה אמא שלי הייתה מתקשרת אלי לעבודה! ואני תמיד נבהלת, אמא מה קרה? היא אף פעם לא הפריעה לי. היא עונה לי, רק רציתי להגיד לך שהיום הכנתי טאסקובב, אז תשלחי את עדי. המתכון מכיל בצל מטוגן, תפוחי אדמה, דלעת וכרעי עוף. כתוספת אפשר להכין אורז לבן. אמא הייתה אומרת הכנתי טאסקובב וצ'אלאוו (פאלאוו) אורז לבן.

אמא, כמה טוב לב! כמה נתינה! כמה אהבה למשפחה ולכל הסובבים אותה.

אמא♥♥♥ "תודה לך על כל מה שלי נתת". תודה שלימדת אותי להיות טובה ומלאה בנתינה ואהבה כמוך. אשרינו שזכינו להיות ילדייך.

חברים יקרים שלי♥ הגשם כבר כאן ומזג האוויר מתחלף, הכי טעים וכדאי להכין טאסקובב .

IMG_3521

 

החומרים להכנת התבשיל

בסיר עם מעט שמן לטגן את הבצל הקצוץ
מעל להוסיף את הכרעיים ולטגן
להוסיף מעל פלחים של תפוחי אדמה

מעל שמים שכבה של קוביות דלעת                       לפזר מעל את התבלינים

 

למזוג מים עד לגובה הירקות ולנער את הסיר בזהירות

לאחר רתיחה ראשונה לכסות הסיר עם מכסה

התבשיל מבעבע הירקות והעוף רכים וטעימים

התבשיל מוכן: תפוחי האדמה
הדלעת נימוחה בפה – הרוטב משגע

מתכון להכנת טאסקובב

החומרים:

1 בצל בינוני קצוץ
4 תפוחי אדמה לבנים מקולפים וחתוכים לפלחים
חתיכת דלעת שטופה ומקולפת מקליפה-חתוכה לריבועים גדולים
2 כרעיים (או גרונות של עוף – מתכון מקורי של אמא) שטופים וחתוכים

2 כפות גדושות של שמן קנולה

תבלינים:

מלח, פלפל שחור, אבקת מרק, פפריקה מתוקה וכורכום

אופן ההכנה:

בסיר רחב ומעט עמוק, למזוג את השמן ומעל להניח את הבצל הקצוץ, להזהיב מעט.

להניח על הבצל את חלקי העוף ולטגן משני הצדדים.

מעל להניח את תפוחי האדמה ושכבה מעל את הדלעת החתוכה.

לפזר את התבלינים על הירקות.

לקחת מים אפשר חמימים ולמזוג עד לגובה  הירקות.

לתת רתיחה ראשונה ולאחר מכן להנמיך את האש, לבשל כ- 20 דקות.  (זהירות לא לכרוך את התבשיל מלמטה) לטעום מהתבשיל, אם חסר מעט מלח אפשר להוסיף.

בתאבון לכולם!

הכנסו עכשיו למטבח והכינו.:) אפשר להכין עם תוספת של אורז לבן מאודה ליד (ככה אמא הייתה מכינה) רק עם אורז לבן במתכון הזה.

========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

IMG_3524

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. נראה נפלא והעלה בי זיכרונות וגעגועים. גם אמי ממוצא פרסי אבל אצלנו הכינו את זה אמנם באותה שיטה, אבל במקום דלעת ובמקום התיבול של אמך, אצלנו הוסיפו אפונה ורסק עגבניות, מעט מים, והתקבל תבשיל עם רוטב סמיך וטעים. גם אצלנו הגישו עם צ'לואו – אורז לבן. לא עם פולואו שהוא אורז שיש בתוכו עוד כל מיני דברים. תודה רבה.

  2. וואוווו עונג של תבשיל אני מאוד אוהבת תבשילים כאלו.
    תודה יהודית אשרייך

השאר תגובה

Scroll To Top