תבשיל טאסקובב של אמא שלי, פלחי תפוח אדמה, קוביות של דלעת בתוספת של כרעיים או גרונות ( לצמחוניים אפשר לוותר על העוף ) תכינו ותקבלו מלא מחמאות.
כולם שואלים אותי: יהודית למה את לא מעלה את המתכון לטאסקובב של אמא שלך?
מתכון מלא בגעגועים לאמא שלי היקרה♥ רק לידיעה בלבד אני ממוצא פרסי וזהו מתכון של העדה או של אמא שלי!
כשעדי הייתה בחטיבה אמא שלי הייתה מתקשרת אלי לעבודה! ואני תמיד נבהלת, אמא מה קרה? היא אף פעם לא הפריעה לי. היא עונה לי, רק רציתי להגיד לך שהיום הכנתי טאסקובב, אז תשלחי את עדי. המתכון מכיל בצל מטוגן, תפוחי אדמה, דלעת וכרעי עוף. כתוספת אפשר להכין אורז לבן. אמא הייתה אומרת הכנתי טאסקובב וצ'אלאוו (פאלאוו) אורז לבן.
אמא, כמה טוב לב! כמה נתינה! כמה אהבה למשפחה ולכל הסובבים אותה.
אמא♥♥♥ "תודה לך על כל מה שלי נתת". תודה שלימדת אותי להיות טובה ומלאה בנתינה ואהבה כמוך. אשרינו שזכינו להיות ילדייך.
חברים יקרים שלי♥ הגשם כבר כאן ומזג האוויר מתחלף, הכי טעים וכדאי להכין טאסקובב .
החומרים להכנת התבשיל
בסיר עם מעט שמן לטגן את הבצל הקצוץ
מעל להוסיף את הכרעיים ולטגן
להוסיף מעל פלחים של תפוחי אדמה
מעל שמים שכבה של קוביות דלעת לפזר מעל את התבלינים
למזוג מים עד לגובה הירקות ולנער את הסיר בזהירות
לאחר רתיחה ראשונה לכסות הסיר עם מכסה
התבשיל מבעבע הירקות והעוף רכים וטעימים
התבשיל מוכן: תפוחי האדמה
הדלעת נימוחה בפה – הרוטב משגע
מתכון להכנת טאסקובב
החומרים:
1 בצל בינוני קצוץ
4 תפוחי אדמה לבנים מקולפים וחתוכים לפלחים
חתיכת דלעת שטופה ומקולפת מקליפה-חתוכה לריבועים גדולים
2 כרעיים (או גרונות של עוף – מתכון מקורי של אמא) שטופים וחתוכים
2 כפות גדושות של שמן קנולה
תבלינים:
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק, פפריקה מתוקה וכורכום
אופן ההכנה:
בסיר רחב ומעט עמוק, למזוג את השמן ומעל להניח את הבצל הקצוץ, להזהיב מעט.
להניח על הבצל את חלקי העוף ולטגן משני הצדדים.
מעל להניח את תפוחי האדמה ושכבה מעל את הדלעת החתוכה.
לפזר את התבלינים על הירקות.
לקחת מים אפשר חמימים ולמזוג עד לגובה הירקות.
לתת רתיחה ראשונה ולאחר מכן להנמיך את האש, לבשל כ- 20 דקות. (זהירות לא לכרוך את התבשיל מלמטה) לטעום מהתבשיל, אם חסר מעט מלח אפשר להוסיף.
בתאבון לכולם!
הכנסו עכשיו למטבח והכינו.:) אפשר להכין עם תוספת של אורז לבן מאודה ליד (ככה אמא הייתה מכינה) רק עם אורז לבן במתכון הזה.
========================================================
כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.
נראה נפלא והעלה בי זיכרונות וגעגועים. גם אמי ממוצא פרסי אבל אצלנו הכינו את זה אמנם באותה שיטה, אבל במקום דלעת ובמקום התיבול של אמך, אצלנו הוסיפו אפונה ורסק עגבניות, מעט מים, והתקבל תבשיל עם רוטב סמיך וטעים. גם אצלנו הגישו עם צ'לואו – אורז לבן. לא עם פולואו שהוא אורז שיש בתוכו עוד כל מיני דברים. תודה רבה.
היי אורנה, ריגשת אותי בכתיבתך, שמחה לדעת שעוד פרסים מכירים את המתכון וגם את הצ'לואו האגדי. תודה רבה על המחמאות. אוהבת גם את התבשיל של אמא שלך
וואוווו עונג של תבשיל אני מאוד אוהבת תבשילים כאלו.
תודה יהודית אשרייך
היי טובה, איזה כיף לפתוח את הבלוג ולקבל כאלה מחמאות. תודה רבה