רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / בדיקת מוצרים / חלה חגיגית עם דבש ושקדים

חלה חגיגית עם דבש ושקדים

חלה חגיגית ומתוקה לכבוד ראש השנה, טבולה בדבש ובשקדים קראנצ'יים

ראש השנה הוא הזדמנות נהדרת לחגוג מסורות ישנות וחדשות. השנה הכנתי לכבוד "יום החלה" של חברת סוגת
חלה חגיגית מצופה בדבש ניגר ובשקדים מולבנים קראנצ'יים.
קיבלתי מחברת סוגת חבילה ובה כמה סוגי קמחים ( אחד מהם מיועד להכנת חלה ) סוכר, תבנית אפיה ואבקת אפיה. לאחר שפתחתי את החבילה התלבטתי איזו חלה להכין. רציתי חלה שעדיין לא מופיעה אצלי בבלוג ואז נזכרתי שאחותי ריקי מכינה בראש השנה את הלחמניות דבש הקבועות שלה, מיד התקשרתי אליה קיבלתי את המתכון שהוא במקור של גיסתה מוניק, תודה רבה למוניק על המתכון הנהדר! תודה לאחותי ריקי שתמיד משתפת במתכונים! תודה רבה לחברתי הבלוגרית לבנה רייסר על הרעיון הנפלא!

חברים יקרים♥ משתפת אתכם במתכון להכנת חלה חגיגית לכבוד "יום החלה" וראש השנה הבא לטובה.

בברכת חג שמח! שנה טובה פוריה טעימה מאושרת ובריאה לכולנו. ממני שאוהבת אתכם♥

חלה עם דבש יום החלה בלוג

 

החומרים להכנת החלה

חלה עם דבש יום החלה בלוג1

 

במיקסר קודם הרטובים
ביצים שמן וחלב

חלה עם דבש יום החלה בלוג2

הוספת המים והסוכר וערבול כל התערובת

לנפות את הקמח להוסיף לקערה
להוסיף את השמרים

חלה עם דבש יום החלה בלוג3

לערבל עד אשר הבצק נעטף סביב וו הלישה
להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש כ 5 דקות

הבצק ניראה ככה לפני הורדה למשטח עבודה
להוריד למשטח עבודה מקומח וללוש מעט

חלה עם דבש יום החלה בלוג4

לכדרר את הבצק ולעטוף עם שמן
לעשות עיסוי ולהחדיר את השמן פנימה
להעביר לקערה נקייה להתפחה מכוסה בניילון

להוריד אוויר לאחר התפחה

חלה עם דבש יום החלה בלוג5

לקרוץ עיגולים באופן שווה
כל עיגול בצק ללוש ולהכניס קצוות
לכדרר בתנועות מעגליות כמו בתמונה ולהתפיח

חלה עם דבש יום החלה בלוג6

 

למרוח ביצה ולפזר שקדים מולבנים
להתפיח ולהכניס לתנור

חלה עם דבש יום החלה בלוג7

 

הלחמניה אוורירית כמו פוך – הכי טעימה שאכלתי

חלה עם דבש יום החלה בלוג8

 

למרוח על החלה דבש

חלה עם דבש יום החלה סוגת1

 

אפשרי להכין לחמניות אישיות לכל סועד

חלה עם דבש יום החלה בלוג9

 

 

בכלי האמצעי למזוג דבש ולפזר מעל שקדים

חלה עם דבש יום החלה בלוג10

 

מתכון להכנת חלה עם דבש ושקדים מולבנים

החומרים:

1 ק"ג קמח סוגת לחלה

שקית שמרית ( 50 גרם )

1/2 כוס מים

כוס וחצי חלב ( אפשרי מים )

4 ביצים

1/2 כוס שמן

6 כפות סוכר

1 כפית מלח

לציפוי:

דבש

שקדים מולבנים פרוסים

 

אופן הכנת הבצק:

בקערת המיקסר מכניסים את כל החומרים הרטובים, ביצים, שמן, חלב, מים וסוכר, מערבלים.
מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת, מעל מפזרים את השמרים ומתחילים ללוש באיטיות, מגבירים מהירות וכאשר הבצק נעטף סביב וו הלישה מוסיפים את כפית המלח, ממשיכים ללוש כ 5 דקות.

להוריד את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח, ללוש וליצור כדור, למרוח שמן על הידים ולהחדיר לבצק, ללוש עוד דקה, הבצק רך ונעים. להכניס את הבצק לקערה נקייה ומשומנת, לכסות עם ניילון ולהתפיח כ – שעה עד אשר הבצק מכפיל את נפחו ולא יותר.

לקרוץ עיגולים שווים מהבצק, ללוש כל עגול ולכדרר( ראו בתמונות ) להניח על נייר אפיה להתפחה, לכסות עם ניילון

לאחר תפיחה של 30 דקות, למרוח ביצה ומעל לפזר שקדים מולבנים פרוסים. להכניס לתנור לאפייה על חום של 180 מעלות, זמן אפייה כ 25-30 דקות או עד אשר מזהיב גם בתחתית.

לחלה חגיגית:

לוקחים תבנית תנור או תבנית עגולה, מרפדים בנייר אפיה, לשמן טיפה, לשים באמצע התבנית כלי חרס קטן עגול ( אפשרי תבנית קוקט חד פעמית מכסף)מסביב לתבנית הקטנה להניח את הלחמניות בצורה מעגלית, להתפיח ולאחר מכן למרוח ביצה ולפזר שקדים מולבנים מעל. להכניס לאפייה לתנור שחומם על 180 מעלות, זמן אפיה כ 25-30 דקות.

ציפוי החלה:

לחמם את הדבש במיקרוגל לכמה שניות שיהיה נוזלי, לקחת מברשת ולמרוח מיד את הדבש על החלות החמות.

להניח את החלה על צלחת הגשה יפה, בתוך כלי החרס אפשרי למזוג דבש ולפזר מעל שקדים מולבנים.

 

מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה♥ שנה של חדוות היצירה, של שלווה רוגע והכי חשוב שנה של בריאות ונחת

=======================================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

חלה עם דבש יום החלה בלוג11

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

8 תגובות

  1. יהודית-הלחמניות נראות מעולה.
    האם למדידת המים/השמן וכו' את משתמשת בכוסות מדידה?
    והאם אפשרי קמח רגיל?תודה

  2. תגובתי הראשונה נעלמה משום מה.
    הכמויות נמדדות לפי כוס מדידה?והאם אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל?תודה

  3. שלום, האם כמות המים מספיקה לכמות הקמח? תודה

  4. הי אירית,
    יש לי שמרים יבשים… לשים את אותה הכמות או יחס אחר?

השאר תגובה

Scroll To Top