רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / חיתוכיות בראוניס גבינה

חיתוכיות בראוניס גבינה

ריבועי בראוניס שוקולדי עם גבינה, השילוב בין שניהם הוא המנצח, חיתוכיות מענגות וטעימות

עוגה מלאה בטעמים מיוחדים…. גם שוקולד וגם גבינה… כולנו אוהבים שוקולד וגבינה , אבל השילוב בין שניהם לדעתי הוא המנצח.
מלבד טעמה.. המראה שובה את העין , הרי כולנו אוכלים עם העין, אז לכבוד חג שבועות  אני משתפת אתכם במתכון מנצח, אשר נלקח ממוסף האוכל שף עם שינויים קלים שעשיתי. תכינו ותהנו מעוגה מצויינת לחג.
חברים יקרים♥ מאחלת לכם סופ"ש טעים ונעים, אל תשכחו לשמור על המתכון לכבוד חג השבועות שיחול בעוד שבועיים
החומרים להכנת הבראוניס ולהכנת עוגת הגבינה
שוקולד וחמאה בקערה
להמיס במיקרוגל
להוסיף סוכר לקערת השוקולד
בקערה נפרדת לנפות קמח וקקאו
להוסיף לתערובת השוקולד
להוסיף אבקת אפיה ולערבב עד להטמעה
לטרוף את הביצים בשלמותן
להוסיף לתערובת השוקולד
לערבב היטב – התערובת מוכנה להיכנס לתבנית
למזוג את התערובת לתבנית משומנת מרופדת בנייר אפיה ולשטח את התערובת בתבנית
בקערה לשים גבינה לבנה גבינת שמנת ושמנת חמוצה
להוסיף את הסוכר ולערבב בתנועות נמרצות
להוסיף אינסטנט פודינג וניל ולערבב
לערבב את כל תערובת הגבינה עד אשר מקבלים מרקם חלק
מוסיפים את הביצים הטרופות מערבבים עד להטמעה
מוזגים את תערובת הגבינה על תערובת השוקולד
לוקחים קיסם או כף עץ ויוצרים צורת שיש (בתנועות סיבוביות)
העוגה בתנור נאפת
לאחר האפיה יש לקרר ולהכניס למקרר להתמצקות
העוגה לאחר חיתוך
מתכון להכנת עוגת בראוניס גבינה
תבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת
או 2 תבניות אינגליש קייק 30/30
החומרים לשכבת השוקולד:
200 גרם חמאה חתוכה לריבועים
130 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כוס קמח רגיל (140 גרם)
2 כוסות סוכר(400 גרם) אפשר להפחית לכוס וחצי
2 כפות אבקת קקאו
1/4 כפית אבקת אפיה
3 ביצים טרופות L
לשכבת הגבינה:
250 גרם גבינת שמנת (לא מלוחה)
חצי מיכל גבינה לבנה 5% (120 גרם)
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
חצי כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
5 ביצים טרופות L
אופן ההכנה:
לשכבת הבראוניס:
בקערה מכניסים את החמאה והשוקולד, ממיסים במיקרוגל בפולסים, מוציאים ומערבבים עד אשר נוצר קרם מבריק.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים את הקמח המנופה, אבקת הקקאו ואבקת האפיה מערבבים היטב עד להטמעה.
מוסיפים את הביצים וטורפים לאחידות.
לוקחים תבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה, לשמן את הנייר.(אפשר להשתמש ב2 תבניות אינגליש קייק ).
מוזגים את תערובת השוקולד לתבנית ומיישרים בצורה שווה.
להכנת תערובת הגבינה:
בקערה: גבינת שמנת , גבינה לבנה, שמנת חמוצה, לטרוף היטב. להוסיף את הסוכר ואת אינסטנט פודינג וניל ולערבב.
להוסיף את הביצים הטרופות ולערבב עד להטמעה. למזוג את תערובת הגבינה על תערובת הבראוניס שבתבנית .
לוקחים כף עץ או קיסם, עוברים על פני העוגה ויוצרים מעין שיש.
אופים בתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות, זמן אפיה כ-45 דקות , מוציאים את העוגה מהתנור (אם לא ריפדתם בנייר אפיה , יש לעבור עם סכין בדפנות לשחרור העוגה.)
להכניס את העוגה לקרור של לילה במקרר להתמצקות (או לפחות לכמה שעות עד לחיתוך).
להוציא את העוגה מהמקרר להניח על קרש חיתוך ולחתוך לריבועים.
לאחסן במקרר .
=======================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

3 תגובות

  1. היי יהודית הכנתי את העוגה לפי המתכון שלך אחד לאחד פשוט לא צלח העוגה רכה מידי 45 דקות בכלל לא הספיק הייתה מאוד רכה היא תפחה ופתאום צנחה יש לציין שמהרכיבים שלה עלו לא מעט כסף ובכלל לא צלחה ולא יצאה טעימה התאמצתי להכין כי ראיתי שיש שלבים הייתי בטוחה שתצא טוב

השאר תגובה

Scroll To Top