זאכר טורט | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / זאכר טורט

זאכר טורט

זאכר טורט – עוגה הונגרית מפוארת ושוקולדית עם שכבת ריבת משמש וגנאש שוקולד מטריף. מתכון של לינדה קוליסטר מהספר "שוקולד"

לכבוד פתיחת הבלוג החדש שלי באתר FOODPAGE החלטתי לשתף אתכם במתכון להכנת עוגת זאכר טורט.  המתכון נלקח מהספר "שוקולד" מאת: לינדה קוליסטר.
עוגה מפוארת זו, המפורסמת ביותר מכל עוגות וינה, הומצאה בשנת 1832 בידי השף של מלון זאכר. כמו בכל המתכונים שלי, צילמתי לכם את כל התהליך להכנת העוגה בפשטות ובקלי קלות.

ברצוני להודות לרחלי קרוט שעורכת את אתר FOODPAGE – תודה על כל העזרה התמיכה והעידוד. אני מתכוונת למלא את הבלוג במתכונים טובים וטעימים.

ומשהו חשוב לפני המתכון – בכדי שתוכלו לקבל עדכון בכל פעם שעולה מתכון חדש ולא תפספסו את הפוסטים החדשים, אתם מוזמנים להרשם כאן. כך בכל פעם שיעלה מתכון חדש תקבלו על כך מייל – ההרשמה מתבצעת בלינק הזה.

קוראים יקרים שלי ♥ אני מאחלת לכם סופ"ש נעים, רגוע, מהנה וטעים.

טורט זאכר בלוג8

            החומרים להכנת העוגה

טורט זאכר בלוג

  בקערת מערבל עם מקצף, מכניסים חמאה רכה ומקציפים.
מוסיפים את הסוכר בשתי פעמים עד אשר מתקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ממשיכים להקציף עד אשר התערובת תפוחה ובהירה.

טורט זאכר בלוג1

מגרדים עם מרית גומי מסביב לקערת המערבל, מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים לערבל עד שמקבלים תערובת חלקה.

מוסיפים את הקמח המסונן עם אבקת האפייה ומערבבים עם כף מתכת.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים את יתרת הסוכר, ממשיכים להקציף עד לקבלת תלוליות קצף.

טורט זאכר בלוג4

 מוסיפים את הקצף לתערובת בשתיים שלוש פעמים, מערבבים בעדינות ובתנועות עטיפה עד להטמעה.

מכינים נייר אפייה – מסמנים עיגול על הנייר וגוזרים. מרפדים את תבנית האפייה בתחתית.
משמנים גם בצדדים, מעבירים את התערובת לתבנית.

טורט זאכר בלוג5

 משטחים את התערובת בתבנית באופן שווה ומכניסים לתנור האפייה.

בקלחת: ריבה ,מיץ לימון ומים – מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
מסננים את התערובת לקערה ושומרים בצד.

טורט זאכר בלוג6

מכינים את הגנאש – מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. מוזגים את השמנת על השוקולד הקצוץ וממתקים דקה.
מערבבים עד לקבלת שוקולד מבריק וחלק.
מעבירים את העוגה לצלחת ומסירים את נייר האפייה.

 חותכים את העוגה לרוחב, מניחים את החלק הראשון על רשת ומתחת תבנית.
מורחים את הטורט עם הזיגוג (ריבת משמש), מניחים את החלק השני ומברישים את הזיגוג החם. משהים להצטננות.

טורט זאכר בלוג7

מוזגים את הגנאש שהצטנן מעט על פני כל העוגה וגם בצדדים.
מניחים לגנאש להתמצק במקום קריר.
אם רוצים להוסיף עיטור של S זאכר טורט, לוקחים שקית זילוף ממלאים עם מעט הקרם שנשאר בצד ומזלפים.
אני הוספתי שקדים קלויים מסביב לדופנות העוגה.

העוגה נפרסה וממתינה לאורחים

IMG_2474

השקדים הקלויים מוסיפים יופי וגם טעם משובח

IMG_2481

מתכון להכנת זאכר טורט

תבנית אפייה קפיצית או בעלת בסיס נשלף, בקוטר 24 ס"מ | תחתית התבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת | שקית זילוף לקישוט (לא חובה)

החומרים לטורט:
175 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות או קצוץ
125 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
150 גרם סוכר
5 ביצים גדולות L
150 גרם קמח רגיל מנופה
1/2 כפית אבקת אפיה

ציפוי משמש:
4 כפות ריבת משמש
1 כפית מיץ לימון
1 כף מים

ציפוי שוקולד:
125 גרם שמנת מתוקה
180 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנת הטורט:
ממיסים את השוקולד בעדינות בקערה חסינת חום המוצבת מעל סיר מים חמים (מקפידים שבסיס הקערה לא ייגע במים) אפשר להמיס במיקרוגל בפולסים עדינים ובזהירות,  מניחים להצטנן.
• מקציפים את החמאה במערבל חשמלי עד לקבלת קרם, מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
• מפרידים את הביצים. מכניסים את החלבונים (לבנים) לקערה נקייה.
• מוסיפים את החלמונים (צהובים) לתוך תערובת החמאה, חלמון אחר חלמון, מקציפים היטב לאחר כל הוספה, מתקבלת תערובת קרמית תפוחה ובהירה.
• מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החמאה ובוחשים עד להטמעה.
• מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה מעל לתערובת ומקפלים בעדינות עם כף מתכת.
• מקציפים את החלבונים (אפשר במטרף ידני חשמלי) עד להיווצרות תלוליות נוקשות. בהדרגה, שופכים פנימה את שארית הסוכר, תוך כדי הקצפה מתמדת.
• מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצף בשלוש פעמים.
• כאשר התערובת חלקה ואחידה, מכניסים אותה לתבנית המשומנת עם נייר אפייה בתחתית, מחליקים את פני העוגה עם מרית.
• אופים את העוגה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך כשעה או עד אשר קיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
• מצננים את העוגה כרבע שעה, לאחר מכן מחלצים מהתבנית ומניחים על גבי רשת. מקלפים את נייר האפיה (הבסיס השטוח יהיה יותר קל לציפוי).
• אפשר לחצות את העוגה ולמרוח ריבה.

הכנת הזיגוג (אם חוצים את העוגה):
מחממים בקלחת קטנה את הריבה עם מיץ הלימון וכף של מים, מביאים בזהירות לרתיחה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומסננים את תערובת הריבה לקערה.
• מברישים את הזיגוג החם על פני החלק התחתון, מכסים עם החלק השני וגם אותו מצפים בריבה, אפשר גם בצדדים. משאירים את העוגה על הרשת.

הכנת ציפוי העוגה:
• מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים את השמנת על השוקולד הקצוץ ולאחר דקה מערבבים היטב עם מטרפה עד אשר מתקבל גנאש חלק ומבריק. משאירים מעט קרם בקערה קטנה לקישוט.
• מניחים צלחת הגשה מתחת לרשת לקליטת טפטופי שוקולד (אפשר להניח תבנית של התנור, מעל רשת ועל זה להניח את הטורט המצופה עם הריבה).
• שופכים את הציפוי, כך שיכסה את העוגה כולה, מצדדיה ולמעלה. אם צריך, מורחים ומכסים חורים. מניחים בצד להתמצקות ולצינון.
• ניתן לזלף על פני העוגה את האות S  "זאכר" בעזרת שקית זילוף מנייר אפיה או עם שקית ניילון קטנה.
• לאחר צינון חותכים לפרוסות קטנות ומגישים, אפשרי עם תוספת של קצפת. חובה לזכור כי בעת החיתוך יש להשתמש בסכין חדה, טובלים אותה במים חמים ומנגבים במטלית או נייר.
• שומרים את העוגה מכוסה היטב במקרר.

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.
ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

וכמובן, אשמח לראות ולקרוא את התגובות, הלייקים וההערות שלכם.

סופ"ש מקסים

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

17 תגובות

  1. בהצלחה! זה נראה נהדר ממש. הכי מזכיר לי את הריחות והטעמים של סבתא

  2. בהצלחה יהודית. המתכונים שלך נפלאים ובעיקר הנעימות שלך 🙂

  3. לוי יהלומה

    יהודית בהצלחה יבורכו ידייך

  4. תודה לך רחלי, אני שמחה שהעוגה מזכירה טעמים וריחות של ילדות מבית סבתא

  5. אלופה כול הכבוד לך וכמובן בהצלחה אני ימשיך לעקוב ולהנות ממתכוניך♡

  6. בהצלחה העוגה נראית טעימה

  7. אהובתי,
    מיליארד ברכות ואיחולים.
    את נפלאה ואני אוהבת אותך!!
    נשיקות וגעגועים.
    אריאלה

  8. לא מצליחה להירשם לקבלת המתכונים שלך למייל שלי.

  9. עוגה טובה.
    זאת עוגה אוסטרית ולא הונגרית.

    • היי שי, לא זכור לי שרשמתי בפוסט שהעוגה היא הונגרית
      " לכבוד פתיחת הבלוג החדש שלי באתר FOODPAGE החלטתי לשתף אתכם במתכון להכנת עוגת זאכר טורט. המתכון נלקח מהספר "שוקולד" מאת: לינדה קוליסטר.
      עוגה מפוארת זו, המפורסמת ביותר מכל עוגות וינה, הומצאה בשנת 1832 בידי השף של מלון זאכר. כמו בכל המתכונים שלי, צילמתי לכם את כל התהליך להכנת העוגה בפשטות ובקלי קלות.

השאר תגובה

Scroll To Top