רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / ז'אבן למימונה

ז'אבן למימונה

את הז'אבן מכינים לליל המימונה, הוא מסמל את השפע וההצלחה. ז'אבן מזכיר את החלביצה ואת הנוגט, ממתק ילדות

מחר במוצאי שבת חוגגים את המימונה וכולם כבר רוצים מתכון להכנת ז'אבן. כן, הממתק הקציפתי שמזכיר את החלביצה ואת הנוגט (טעמי ילדות מתוקים). נהוג להכין את הז'אבן בצאת חג הפסח בליל המימונה.

חברה סיפרה לי שהאגוזים המפוזרים בקצוות מסמלים שפע וברכה.

המתכון בהשראת השפית פסקל פרץ-רובין, תודה רבה לך.

אני מבקשת לברך אתכם בברכת שפע של בריאות אושר והצלחה! הלוואי שכל משאלות לבכם יתגשמו לטובה.

זאבן-בלוג7

החומרים להכנת הז'אבן

מכניסים מים וסוכר לסיר                                            מבשלים כ-30 דקות

הסירופ לאחר 30 דקות
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד כ-5 דקות עד לקבלת סירופ צמיגי
יש לבדוק בין שתי האצבעות – זהירות מאוד חם, מצננים את תערובת הסירופ

במיקסר עם מטרף מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב וחלק
ממשיכים להקציף תוך כדי הוספת הסירופ סוכר בהדרגה, כף אחר כף

ממשיכים להקציף עד שמקבלים קציפה לבנה תפוחה ודביקה
התערובת מוכנה ומבריקה

לוקחים כלי הגשה יפה, עדיף כלי זכוכית שקוף
מוזגים את תערובת הז'אבן לכלי

מפזרים אגוזי מלך על פני הז'אבן ומגישים לשולחן
כל שנותר לנעוץ כפית ולזלול "תרבחו ותסעדו"

ממראות שולחן המימונה

מתכון להכנת ז'אבן למימונה

החומרים:
1 ק"ג סוכר רגיל
2 כוסות מים (כוס מידה רגילה)
3 כפות מיץ לימון
2 חלבונים (לבנים)
חצאי אגוזי מלך

אופן הכנה:
לוקחים סיר בינוני ומכניסים לתוכו את הסוכר והמים, מבשלים על להבה כ-30 דקות, מידי פעם מערבבים.
מוסיפים את מיץ הלימון, ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד לקבלת סירופ צמיגי (אפשר לבדוק בין שתי האצבעות, זהירות מאוד חם), לצנן את הסירופ.
במיקסר מקצועי עם מקצפה, מוזגים את החלבונים (הלבנים) מקציפים עד לקבלת קצף יציב וחלק.
ממשיכים להקציף ותוך כדי מוסיפים את הסירופ סוכר, כף אחר כף. נקבל קציפה לבנה תפוחה ודביקה.
מוזגים את התערובת (אפשר עם מרית) לכלי הגשה עגול, רצוי מזכוכית ושיהיה שקוף.
לוקחים חצאי אגוזי מלך ומקשטים על פני הז'אבן.

בברכת "תרבחו ותסעדו".

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top