הטורט של מרים אחותי | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / הטורט של מרים אחותי

הטורט של מרים אחותי

טורט לימוני בדיוק מתאים לפתיחת הצום, תכינו ותיהנו מכל ביס! הטורט משמש גם כבסיס לכל עוגה

הטורט הנפלא והטעים הזה שייך בלעדית לאחותי מרים! כן אחותי הגדולה,  גם היא אלופה בהכנת עוגיות מרוקאיות ודברי מתיקה (שלא נדבר על הבישולים שלה…וואוו).

במיוחד אני מעלה את הפוסט השבוע בגלל יום כיפור!  רצוי שהמתכון יהיה ברשותכם כדי שתכינו אותו לפתיחת הצום

הטורט הוא לימוני ונימוך, ראו את המרקם ואת היופי שלו! לא צריך יותר מזה,  אההה כן צריך – כוס תה עם נענע.

הטורט לא מכיל חומרי התפחה, מיץ הלימון גורם לעוגה לתפוח ולהיות אוורירית.

תודה לאחותי היקרה על מתכון מעלף ששייך רק לה.

לכל חברי היקרים! ולכל הקוראים היקרים והאהובים שלי ♥ למשפחתי היקרה! אני מבקשת לאחל לכם שנה טובה וגמר חתימה טובה

החומרים להכנת הטורט

בקערת מיקסר חלבונים להקציף
להוסיף בהדרגה את הסוכר

להוסיף את סוכר הוניל
החלבונים הוקצפו ליציבות

בקערה קטנה החלמונים- להוסיף את גרירת הלימון ולערבב
להוסיף את החלמונים (צהובים) לקצף החלבונים

לערבב בתנועות עטיפה עדינות
התערובת לאחר הוספת החלמונים

לנפות את הקמח – לסחוט את הלימון
להוסיף את מחצית הקמח בהדרגה ולעטוף בעדינות

להוסיף את מיץ הלימון לתערובת ולעטוף עם המרית
להוסיף את יתרת הקמח

לערבב בתנועות עדינות עד להטמעה, לשמן תבנית מספר 26 ולמזוג את התערובת לתבנית

התבנית מוכנה להכנס לתנור
הטורט לאחר שהתקרר נחתך לפרוסות

ראו כמה יופי יש בטורט טעים ולימוני

הטורט נחתך בקלות ויוצא מושלם מתוך התבנית

הצעת הגשה

מתכון להכנת טורט לימוני

החומרים:
6 ביצים גדולות L
כוס וחצי סוכר
1 שקיק סוכר וניל
כוס וחצי קמח רגיל (כן רגיל)
קליפת לימון מגוררת (כפית)
מיץ לימון סחוט מחצי לימון (3 כפות גדושות) גורם ההתפחה
 –
אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים, מעבירים את החלבונים (לבנים) למיקסר ומתחילים להקציף, לאחר שנוצר קצף בצדדים, מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הוניל בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב ודי.
בקערה קטנה מכניסים את החלמונים (צהובים), מוסיפים את גרירת הלימון ומערבבים היטב, מוסיפים את החלמונים לקצף הביצים, מערבבים בתנועות עטיפה עדינות , (רצוי עם מרית גומי).
מנפים את הקמח ומוסיפים מחצית לתערובת הקצף ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות, מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה ועוטפים עד להטמעה
מוסיפים את יתרת הקמח , מערבבים בתנועות עטיפה עד אשר מקבלים תערובת חלקה.
משמנים תבנית עגולה מספר 26 ומוזגים לתוכה את כל התערובת, משטחים לאחידות.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ-40-35 דקות, יש לבדוק עם קיסם , אם יוצא יבש ונקי הטורט מוכן.
להוציא ולקרר על משטח עבודה.
שנה טובה ומתוקה-גמר חתימה טובה
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

25 תגובות

  1. אין בכלל שומן במתכון?

  2. בעוגה אין שמן או חמאה?

  3. העוגה יצאה טעימה תודה רבה האם צריכה להיות עם קרום קשה?

  4. ומה עם אבקת אפיה?

  5. עוגה נהדרת! תודה רבה על המתכון!

  6. עוגה מדהימה! התאהבתי בה וגם כל המשפחה! תודה על המתכון!

  7. נראה מדהים! כל כך מגרה ויפה!
    רציתי לשאול 2 שאלות כדי לוודא, אם אפשר :):1. אין נוזלים בעוגה חוץ מהחלמונים, זה לא מקשה ממש את קיפול הקמח לתערובת? פשוט יצא לי מזמן להכין עוגה דומה ממש והיה לי קשה לקפל את הקמח לתערובת כי היא הייתה סמיכה מאוד. 2. בא לי טעם תפוזי אז יש אפשר להחליף את הגרידה של לימון בגרידה של תפוז? ופשוט להשאיר את מיץ הלימון

  8. היי, הגבתי לך ומשום מה זה נעלם… בכל מקרה, העוגה נראת מדהימה! מאוד מגרה ורכה 🙂 אני נורא רוצה להכין אותה ויש לי מס' שאלות, אם אפשר:) :1. לא חסרים נוזלים? אני שואלת בגלל שהכנת עוגת טורט דומה וגם בה הנוזלים היחידים היו שמן וחלמונים(בעוגה שלך יש גם קצת מיץ לימון) וכששמתי את הקמח ממש התקשתי לקפל כי התערובת הייתה סמיכה ממש ממש ובאמת האווריריות נהרסה והעוגה יצאה לא משהו. התערובת לא סמיכה ממש? היא נראת בתמונות אפילו קצת נוזלית וזה מוזר..
    2. אני נורא רוצה טעם תפוזי. יש אפשרות לשים מיץ לימון ולהחליף את גרידת הלימון בתפוז?
    מחילה על החפירה חחחח אני פשוט רוצה להיות בטוחה. אגב, את ממש מקסימה שאת עונה לכולם! זה לא ברור מאליו 🙂 אני מאחלת לך הרבה בריאות ושמחה בעז"ה 🙂

    • ערב טוב וחג אורים שמח לך טליה, לא חסרים נוזלים, העוגה ללא שמן, מיץ הלימון הוא גורם ההתפחה. למעשה את העוגה הזו אני מכינה ליום כיפור . הכי מתאימה לחגי תשרי, לימונית ומעט נוקשה וממש מתאימה לצאת הצום. אם את רוצה עוגה תפוזית תכיני בבקשה את עוגת המיץ תפוזים הכי אולטימטיבית שלי♥ מופיעה בבלוג, עוגת מיץ

  9. היי, העוגה יצאה מעולה מעולה, אבל נמוכה.. יש לך רעיון למה?

  10. שלום יהודית! העוגה נראית מצויין והתגובות נותנות חשק להכין, רק יש לנו שאלות אם תוכלי לענות לנו עליהן בבקשה: אם אנו רוצים להכין את העוגה הזו רק בתור תחתית האם זה יצליח אם נחלק את המתכון לחצי?
    ובאיזה גובה בערך העוגה יוצאת לפי המתכון הרגיל? בתודה מראש!!

    • היי אוחנה, בהחלט ניתן לחלק את התערובת ל 2 תבניות אבל קטנות, בגודל של 20-22. לפי המתכון הרגיל העוגה לא יוצאת גבוהה אבל בהחלט מכובדת וניתן לחלקה ל 2 עוגות לא עבות. מבקשת אם מכינים אותה לתחתית ומצפים מעל קרם! בבקשה להרטיב אותה מעט עם סירופ סוכר♥

  11. היי יהודית. 2 שאלות. ניתן להכין את העוגה בתבנית 24 ואז תצא קצת יותר גבוהה או שלא מתאים? בנוסף, אם יש לי ביצים גודל M, האם להוסיף עוד ביצה?

    • היי אלינור, אני מעדיפה להכין את העוגה בתבנית 26, בהחלט אפשרי גם בתבנית 24 למרות שלדעתי יהיה לעוגה שם קצת צפוף, תמיד כאשר אומרים להכין עוגה עם ביצים L ואין לך בנמצא פשוט תוסיפי עוד ביצה. שנה טובה ומתוקה

השאר תגובה

Scroll To Top