רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / דקליות – עוגיות בצק עלים במילוי קקאו וקינמון

דקליות – עוגיות בצק עלים במילוי קקאו וקינמון

דקליות מפתיעות – עוגיות בצק עלים במילוי קקאו, סוכר וקינמון, בציפוי שומשום. מתכון זריז שמכינים בקלי קלות

את המתכון הזה קיבלתי מפרידה עטר חברתי להליכה של הבוקר (קצת חזרתי לעצמי). בוקר אחד היא הביאה לי לטעום ואני מאוד אהבתי. השארתי 2 דקליות בקופסה, טעמתי מהן לאחר יומיים וטעמן לא נפגע אלא נשאר קריספי. פרידה ביקשה ממני לפרגן  ולהודות לחתנה אשר מבשל ואופה לדבריה בחסד.

תודה רבה על מתכון של עוגיות פשוטות טעימות עם הפתעה מתוקה. נכון שממראה חיצוני הן נראות כמו עוגיות מלוחות, אבל אני הפתעתי אתכם, הן מתוקות קריספיות ומיוחדות. אז אם יש לכם בצק עלים במקפיא ואורחים עומדים להגיע, זה המתכון האידיאלי להכין עם כוס תה או כוס קפה.

החומרים להכנת העוגיות

בצק עלים וחומרי המילוי

בקערה קטנה מערבבים את הסוכר הקקאו והקינמון
מפזרים על פני שטח הבצק

מגלגלים את הבצק במהודק
לאחר שלוש גלגולים צפופים יש לחתוך לרוחב כמו רולדה ולהכניס למקפיא
מחבילה אחת יוצאות 4 רולדות

החומרים לציפוי מוכנים בקערות
חותכים את הרולדה לפרוסות דקות

פוחסים את העוגיות עם גב היד וטובלים בביצה טרופה

טובלים בסוכר ובשומשום

מניחים את העוגיות בתבנית המרופדת בנייר אפייה
מכניסים את התבנית לתנור לאפייה

מתקבלות כ-70 עוגיות

מתכון להכנת דקליות מתוקות

 

החומרים (ל-70 עוגיות):
חבילת בצק עלים

למילוי:
3/4 כוס סוכר
3כפות קקאו
1 כף קינמון

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום לבזיקה
1/4 כוס סוכר (אם צריך אפשר להוסיף יותר)

אופן ההכנה:
– מפשירים את הבצק לילה במקרר (אפשר בחוץ לשעתיים). משטחים את הבצק על משטח עבודה, מערבבים את חומרי המילוי, הסוכר הקקאו והקינמון.
– מפזרים את המילוי על פני הבצק, מתחילים לגלגל כמו רולדה לשלושה גלגולים מהודקים. חותכים עם סכין לרוחב. בכמות הזו יוצאים לנו 4 גלילים.
– מניחים את הגלילים על מגש ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
– מוציאים גליל ראשון ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לפרוסות שוות, הופכים את הפרוסה עם הצד של המילוי כלפי מעלה, פוחסים עם שתי אצבעות או מרדיים עם מערוך בעדינות.
– טובלים כל פרוסה קודם בביצה הטרופה, לאחר מכן בסוכר ולבסוף בשומשום. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כל גליל מספיק בדיוק לתבנית אחת.

– מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות או עד להזהבה.

עוגיות טעימות ומיוחדות. כולם יודו לכם על ההפתעה המתוקה.

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.
ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

וכמובן, אשמח לראות ולקרוא את התגובות, הלייקים וההערות שלכם.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. תודה על המתכון נראה טעים וגם קל להכנה ללא מאמץ זה מה שאני מחפשת תמשיכי
    בהצלחה

  2. אסתר תודה רבה לך ! שמחה שאהבת את המתכון ואת הבלוג

השאר תגובה

Scroll To Top