רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / דובשניות מתפצפצות

דובשניות מתפצפצות

דובשניות מתפצפות בפה, הכי טעימות לראש השנה! ההכנה היא בקלי קלות

לכבוד ראש השנה החלטתי להכין לכם דובשניות לפי בקשתכם! נכנסתי לאינטרנט וקצת שוטטתי ובדקתי מתכונים, הגעתי לפורטל הקולינרי של פסקל פרץ-רובין ומשם לקחתי את המתכון הנהדר והטעים. ממליצה להיכנס לאתר יש שם מתכונים נפלאים וטובים. כדאי להכין לקראת ראש השנה את הדובשניות. מתוך התערובת הזו יצאו לי כ 70 דובשניות רכות טעימות וגם מתפצפצות.

מאחלת לכל החברים היקרים שלי♥♥♥ אפיה נעימה וטעימה

אשמח לדעת איך יצאו לכם הדובשניות המתוקות

%d7%93%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a6%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%9215

 

החומרים להכנת הדובשניות

%d7%93%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a6%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%922

 

בקערת מערבל חמאה, סוכר לבן וסוכר חום כהה
להוסיף את הביצה הסילאן והדבש ולהמשיך לערבל

%d7%93%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a6%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%923

 

בקערה נפרדת לנפות קמח,להוסיף אבקת אפיה סודה לשתיה ומלח
להוסיף קינמון וציפורן ולערבב, להוסיף את תערובת הקמח לתערובת בקערת המערבל
לערבל עד אשר מקבלים בצק חלק ונעים – אם יוצא דביק ניתן להוסיף 1 כף קמח

%d7%93%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a6%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%924

 

ב 2 צלחות נפרדות סוכר רגיל ובשנייה אבקת סוכר לגלגל את הדובשניות

%d7%93%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a6%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%926

 

לקחת עגולים מהתערובת ולגלגל לכדור,לטבול קודם בסוכר ולאחר מכן ובאבקת סוכר להניח את הדובשניות בתבנית אפיה במרווחים שווים

להכניס את התבנית לתנור אפיה מחומם ל 10-11 דקות

%d7%93%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a6%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%925

 

להגיש בצלחת יפה

%d7%93%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a6%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%9212

 

מתכון להכנת דובשניות מתפצפצות

החומרים:

100 גרם חמאה רכה (או 80 מ"ל שמן)

1/4 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום כהה

3 כפות דבש

2 כפות סילאן

1 ביצה

2 כוסות מלאות של קמח (280 גרם)

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

כפית קינמון

רבע כפית ציפורן

רבע כפית מלח

 

ההכנה:

בקערת מערבל עם וו גיטרה, חמאה רכה עם סוכר לבן וסוכר חום לערבל, להוסיף את הביצה ולערבל, להוסיף סילאן ודבש לערבל לתערובת חלקה.

בקערה לנפות את הקמח, להוסיף אבקת אפיה ואבקת סודה לשתייה, להוסיף קינמון ציפורן  ומלח, לערבב. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הדבש, מערבלים עד אשר מקבלים תערובת חלקה, אם הבצק דביק מידי ניתן להוסיף עוד  1כף או 2 של קמח ולערבב.

להכניס את התערובת למקרר לרבע שעה עד חצי שעה.

מכינים 2 קערות, באחת סוכר רגיל ובשנייה אבקת סוכר. בקערית קטנה שמים מים לטבול את הידיים.

מרפדים 3 תבניות בנייר אפיה, מחממים את התנור ל 180 מעלות זמן אפייה כ 10-11 דקות

העוגיות מתקשות בחוץ. נקבל בכל תבנית כ 24 דובשניות, סה"כ כ- 70 דובשניות.

לוקחים חתיכות קטנות מהבצק ומגלגלים לכדור, טובלים בסוכר ולאחר מכן באבקת הסוכר, מניחים בתבנית במרווחים שווים. מכניסים לתנור לאפיה. בין תבנית לתבנית מכניסים את התערובת למקרר על מנת שלא תימס.

מוציאים מהתנור ומחכים שהעוגיות יתקררו באופן מוחלט, לאחר מכן להכניס לצנצנת או לקופסה אטומה.

=========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה. כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

 

%d7%93%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a6%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%9211

%d7%93%d7%95%d7%91%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a6%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%9214

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

8 תגובות

  1. כל הכבוד לך יהודית היקרה אשמח ליראות עוד מתכונים של עוגיות קלות וגם לי יש באתר הפייס בוק דברים טעימים כנסי לMalka silvia

  2. היי זה הזדמנות נהדרת להודות לך על כל המתכונים הנהדרים
    שאלה כללית לגבי זמני אפייה
    אני לא מבין מדוע הזמנים באפייה אצלי אינם תואמים למתכונים אצלך
    לדוגמא מה שאצלך דורש 20 דקות אפייה אצלי זה לוקח 40 עד 50 דק
    האם אפשר לקבל עזרה

    תודה שרון

  3. היי שרון, אני שמחה שאתה אוהב את המתכונים שלי, לגבי זמני האפייה, כל תנור והזמנים שלו, אם אתה רואה שהעוגה או העוגיות עדיין לא נאפו לפי הזמנים שאני רשמתי אז מסתבר שהתנורים שונים. עוגות בחושות לוקח להם הרבה זמן , לעומת זאת עוגיות נאפות מהר, יש להכניס קיסם ולבדוק. האם התנור שלך אופה טוב? מחכה לתשובה

  4. היי
    תודה על ההתייחסות המהירה
    לקראת פורים זה חשוב
    בדיוק עכשיו אני מכין את המתכון של הדובשניות שלך

    באשר לבעיה
    התנור אופה טוב
    אולם עוגיות שאמור לקחת כמה דקות לוקח המון זמן
    כרגע אני משתמש בתוכנה לאפיית לחמים 180 מעלות
    אולי תוכלי לעשות לי סדר איזה תוכנות בתנור מתאים לעוגות ועוגיות
    מה הלוגיקת אפייה למעשה של טורבו גריל וגיגית מים בתחתית
    חיפשתי מידע באינטרנט וזה רק בילבל אותי

    תודה מראש
    שרון

    • בוקר טוב שרון, בקשר לגיגית מים בתחתית התנור, כאשר אני מכינה עוגות גבינה כמו עוגה קלאסית, כאשר החלבונים מוקצפים כדאי לשים בתחתית תבנית קטנה עם מים חמים כדי שהעוגה תקבל סביבה לחה ולא תתייבש, לפעמים אני מניחה תבנית קטנה עם מים כאשר אני מכינה עוגות שוקולד שאת החלבון הקצפתי וגם שם המרם של העוגה יוצא מאוד מוצלח, שתדע באפייה זה הכל ניסוי וטעיה. את כל העוגות שלי והעוגיות אני אופה ב 180 מעלות, אם יש הוראה אחרת אני פועלת לפי ההוראה, לעוגת גבינה קלאסית עדיף לאפות בתנור שחומם ל 160 מעלות, עוגיות תמיד על 170-180 ניתן אחרי 10 דקות לפתוח את התנור ולבדוק עם האצבע, יש מלא עוגיות שאין צורך לשרוף או לאפות יותר מידי כי הן מתקשות ממש בחוץ לאחר האפייה. בדרך כלל אפיתי הכל על טורבו, לפני כחודש התקלקלה לה תוכנת הטורבו אז אני אופה את הכל על חום עליון תחתון זה 2 קוים אחד מתחת לשני. גריל זה רק אם רשום במתכון, בדרך כלל מתאים לעוגת עקיצת הדבורה לתת מכת גריל לאגוזים שיתקרמלו עם הסוכר והשמנת. מקווה שהמידע עזר לך.

השאר תגובה

Scroll To Top