רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / בדיקת מוצרים / דג סלמון ברוטב צ'ילי סויה וקרסט של פירורי פנקו מאסטר שף

דג סלמון ברוטב צ'ילי סויה וקרסט של פירורי פנקו מאסטר שף

דג סלמון אפוי בתנור עם רוטב אסייתי משגע וקרסט של פירורי פנקו ושקדים מולבנים, ברגע שתכינו פעם אחת לא תרצו לוותר על המנה.
בתוספת של סלט עדשים ובטטה ורוטב משגע.

כשאתם מקבלים ארגז של מאסטר שף מלא בכל טוב והראש מתחיל לעבוד מה אני מכינה עם כל המצרכים האלה?

את מנת החלבון כבר בחרתי מראש, ברגע שהודיעו לי שאני משתתפת בפרוייקט החלטתי להשתמש בדג סלמון. כמובן הייתה אפשרות לבחור במנת בשר או במנת עוף. נסעתי לשופרסל וקניתי נתחים טריים ויפים של דג סלמון כנאה ויאה לתחרות של מאסטר שף.

כשהשליח התקשר והודיע שהוא מגיע עוד מספר דקות שמחתי, הוא לא נתן לי להרים את הארגז, ברוב כבוד הניח את זה בתוך הבית ומסר בהצלחה.

נועם הקטנטנה מיד אצה רצה לה עד לקופסא, לא הרפתה עד אשר פתחתי את המכסה, כאן כבר התחילה החגיגה, הוציאה את המוצרים ועם חיוך תינוקי על פניה!

אחרי שהוצאתי את כל המוצרים והנחתי על השיש הבנתי שאני הולכת על מנה אסייתית כי זה מתבקש.

 

קודם הכנתי את הרוטב שיעטוף את דג הסלמון: עירבבתי צ'ילי, סויה ומיונז, הוספתי שום כתוש, ערבוב קטן וכיסוי הסלמון ברוטב. מעט שמן זית על  הדג. כיסיתי את התבנית והכנסתי לתנור מחומם לאפיה ראשונית.

 

מאוד אהבתי את העדשים שהגיעו כבר מבושלים בתוך קופסת השימורים, שטפתי וסיננתי, הכנסתי לסיר קטן

שמתי על האש  לבישול של כ 5 דקות.

קילפתי וחתכתי את הבטטות  לריבועים, הנחתי בתבנית על נייר אפיה, פיזרתי מעט מלח ומעל זרזיף של שמן זית.

הכנסתי לתנור לאפיה, זה נאפה מאוד מהר מאחר והבטטות חתוכות לריבועים.

לאחר קירור של הבטטות והעדשים הכנסתי אותם לקערת הגשה, הוספתי פטרוזיליה וכוסברה קצוצה.

 

על כל סלט העדשים והבטטה מזגתי כמחצית מהרוטב ועירבבתי קלות

לקחתי את עגבניות השרי, חלקם חציתי וחלקם השארתי שלמים, הנחתי בתבנית על נייר אפיה, בזקתי מעט מלח ומעל שמן זית

הכנסתי לתנור לאפיה. ברגע שהשרי נעשה רך ומבריק יש להוציא מהתנור.

 

דג הסלמון עטוף ברוטב, הכנסתי לאפיה מכוסה בנייר אפיה ומעל נייר אלומיניום, לאחר שנאפה פיזרתי מעל פירורי פנקו טבולים בשמן זית, מעל פיזרתי שבבי שקדים מולבנים וזרזיף של סילאן, הכנסתי לתנור ללא כיסוי למצב של גריל, ברגע שמשחים טיפה להוציא מיד.

 

 

תכינו מראש את כל המצרכים על משטח עבודה, ככה יהיו לכם חיים יותר קלים.

 

הדג עם הרוטב לאחר אפיה ראשונית, לאחר מכן שמתי מעל פירורי פנקו שמן זית ושבבי שקדים ולתנור לגריל

 

הדג הוצא מהתנור וקיבל צבע זהבהב ,השקדים השחימו וכל המנה קיבלה קרסט מאוד טעים מפירורי הפנקו

 

בצלחת הגשה יפה שמתיי מצע של סלט העדשים והבטטה, מעל הנחתי נתח אחד של דג סלמון, שמתי מסביב כמה עגבניות שרי פרוסות שיצאו מהתנור, לקחתי קצת שקדים אפויים שהתפזרו בתבנית האפיה ופיזרתי מסביב לצלחת, יש לזה טעם משגע!

לדעתי מאוד מתבקש להגיש את המנה עם כוס יין משובחת! בתאבון לכם, תהנו בכיף

 

מתכון להכנת דג סלמון ברוטב צ'ילי מיונז סויה וקרסט של פירורי פנקו ושקדים

על מצע של עדשים ריבועי בטטה ועשבי תיבול

החומרים למצע העדשים:

לקלף 2 בטטות בינוניות, לחתוך לריבועים, להניח בתבנית על נייר אפיה, לפזר מעל מלח ולזרזף שמן זית, לערבב קלות ולהכניס לתנור.

לסנן את קופסת העדשים, לשטוף ולהכניס לסיר קטן עם חצי כוס מים, לבשל כ 5 דקות ולהוריד מהאש ולסנן.

לקצוץ חופן של פטרוזיליה וכוסברה.

לקחת קערת הגשה ולשים בתוכה את העדשים, את עשבי התיבול ואת הבטטות האפויות

רוטב לסלט עדשים:

מיץ מלימון 1 סחוט

רבע כוס שמן זית

1 כפית שמן שומשום (אם יש)

מלח לפי הטעם או חצי כפית

חצי כפית פלפל שחור גרוס

להכניס את כל חומרי הרוטב לצנצנת ולשקשק, לשפוך את הרוטב על סלט העדשים ולערבב קלות.

 

עגבניות שרי לקישוט:

לקחת כ 10 יחידות של עגבניות שרי, לחצות אותם, להניח בתבנית על נייר אפיה, לפזר מעל מעט מלח וזרזיף של שמן זית, לערבב קלות ולהכניס לתנור לאפיה, העגבניות יקבלו צבע מבריק ויהפכו להיות רכות.

 

דג סלמון טרי פרוס לחתיכות:

4 נתחים של דג סלמון פרוס

רוטב לדג:

רבע כוס רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף מיונז

2 שיני שום כתושות

לערבב את כל חומרי הרוטב בקערה, להניח את נתחי דג הסלמון בתבנית על נייר אפייה, למרוח את הרוטב על כל חלקי הדג.

לכסות את התבנית עם נייר אפיה ומעל רדיד אלומניום, להכניס לתנור מחומם, האפייה קצרה לא לייבש את הדג.

קרסט לדג:

3 כפות פירורי פנקו

2 כף שמן זית

2 כפות סילאן

1 כף שמן זית

בקערה שמים 3 כפות של פירורי פנקו, מעל שמים 2 כפות שמן זית ומערבבים קלות.

מוציאים את הדג מהתנור ומקררים כ 2 דקות, מפזרים את פירורי הפנקו על הדג, מעל מפזרים שקדים מולבנים פרוסים.

מוזגים על הדג מעט סילאן ושמן זית.

מכניסים לתנור על מצב גריל, אפייה קצרה, יש לשים לב ולא לעזוב את הדג בתנור, ברגע שהשחים מעט להוציא מהתנור.

 

הרכבת המנה:

לוקחים צלחת יפה, מניחים באמצע מצע של עדשים ובטטות, לוקחים בזהירות את הדג (להרים עם תרווד) שמים את הדג על מצע העדשים, לוקחים כמה עגבניות שרי צלויות ומניחים בצלחת, לסיום לוקחים מעט מהשקדים שנפלו בתבנית ומפזרים לקישוט בצלחת.

 

ראיתי אתמול את תוכנית מאסטר שף, קיבלתי את כל החומרים כמו כל המתמודדים, רציתי להגיד לכם שהמנה שלי גם טעימה וגם יפה.

תכינו תכינו את המנה♥ כולם ישמחו

 

השאר תגובה

Scroll To Top
-->