דגים ברוטב חריף | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / בדיקת מוצרים / דגים ברוטב חריף

דגים ברוטב חריף

דג מושט עסיסי עם גרגירי חומוס ברוטב אדום חריף. מומלץ להגיש לצד אורז או לחם טרי שסופג את כל הטעמים

דגים ברוטב חריף עם גרגרי חומוס כתוספת בתוך הסיר – זה המתכון שמיד רציתי להכין כאשר קיבלתי את הסיר החדש של Home Market. ראיתי שהוא מספיק רחב ועמוק כדי להכיל את תבשיל הדגים הטעים שלי. בהחלט אפשרי להכין גם את כל סוגי הקובות והקציצות.

עדילי הקצינה שלי פתחה את מכסה הסיר ואמרה "זה מריח כמו מרקש" –  עדילי תודה רבה על המחמאה ♥ אמא אוהבת אותך.

IMG_5839

החומרים להכנת התבשיל – כולל גרגרי חומוס מבושלים

IMG_5814

בסיר רחב (סוטז) מוזגים בתחתית 2 כפות שמן
מעל מפזרים פטרוזילה, פלחי עגבניה וגלדי שום פרוסים

IMG_5819

בשכבה מעל מפזרים את הגמבה ( פלפל אדום מתוק)
מעל כל זה להניח 3 פלפלים חריפים (צ'ילי)

IMG_5822

לפזר כוסברה מעל כל הירקות

IMG_5823

להניח את הדגים המנוקים והשטופים בסיר
למזוג מעל את הרוטב והתבלינים ולעשות לדגים עיסוי
למזוג מים חמים בפינת הסיר שיכסו את הדגים
להביא לרתיחה ולבשל – לפזר את גרגרי החומוס המבושלים בסיר
לסגור את הסיר עם המכסה ולבשל

IMG_5826

Home Market הוא מותג חדש בתחום כלי הבית שהושק לאחרונה על ידי חברת "מסלמני גרופ" – המתמחה בייבוא ושיווק מותגי פרמיום בתחום כלי הבישול.

לשמחתי קיבלתי את הסיר בגודל סוטז ומיד ידעתי שאכין בו את הדגים החריפים שלי עם גרגרי חומוס. התבשיל יצא מאוד טעים. יש לציין שסדרת כלי הבישול עשויה מאלומניום דחוס בציפוי Non-stick איכותי ובטוח, הסיר קל לניקוי ולתחזוק.

תחתית הסיר עבה לפיזור חום אחיד. הידיות ארגונומיות לאחיזה נוחה. מכסה מזכוכית מחוסמת. מתאים לתנור בחום של 300 מעלות.

בקיצור התאהבתי בסיר הנהדר הזה.

קבוצת מסלמני גרופ היא היבואנית הבלעדית של המותגים: TEFAL ,PYREX ,LUMINARC ,TESCOMA 

מחירי הסירים נעים בין 299.90 ש"ח ועד ל-459.90 ש"ח.
קוטר הסירים: 20,22,24,26 ס"מ, מחבתות בקוטר: 20,24,26,28,30 ס"מ, ווק בקוטר 30 ס"מ, סוטאז' 20 ס"מ
לרגל ההשקה מוצרי סדרת Premium Hard anodized נמכרים בהנחות שבין 20% עד 30% במשביר לצרכן ובחנויות כלי בית מובחרות.

התבשיל מוכן – בתאבון

IMG_5839

מתכון להכנת דגים חריפים

חומרים:
דג נסיכת הנילוס (בואקום) או דגי מושט בואקום
מלח ולימון לשטיפה

למשרה:
חצי כוס שמן קנולה
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית של כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם

חומרים לתערובת הסיר:
2 עגבניות שטופות וחתוכות לעיגולים
10 גלדי שום מנוקים
פלפלים מתוקים טריים שטופים וחתוכים לרצועות
חופן עלי כוסברה שטופים
2 פלפלי סודניה לחריפות
מים למילוי בגובה הדגים
כוס גרגרי חומוס: להשרות לילה שלם במים עם מעט אבקת אפיה
לבשל את גרגרי החומוס במים נקיים עד לריכוך

אופן ההכנה:
– לשטוף את הדג היטב להוריד אדרה ( אם משתמשים בדג מושט אין צורך להוריד אדרה)
לחתוך לחתיכות די עבות, להמליח עם כפית של מלח וחצי לימון סחוט.
– בסיר של דגים או סיר סוטז כמו בתמונה למזוג כף שמן. לחתוך את העגבניות לפרוסות  ולהניח בתחתית הסיר, מעל להניח מעט כוסברה, להניח מחצית מהפלפלים והשומים לפזר באופן שווה בסיר. להניח 3 פלפלים חריפים קטנים.
– לשטוף את הדגים מעט ובעדינות לסחוט, לשים במסננת.
בצלחת לערבב את כל חומרי המשרה, להכניס את חתיכות הדגים ולעשות עיסוי
– להניח את הדגים מעל כל הירקות בסיר, מעל להניח את יתרת הפלפלים השום הכוסברה
ועוד 1 פלפל חריף קטן.
– להרתיח מעט מים ולשפוך בצד עד גובה הירקות, לבשל על אש בינונית, כאשר מתחיל לרתוח יש להנמיך את הלהבה ולבשל כ 20 דקות,עד אשר הירקות נעשים רכים והרוטב מעט מסמיך. לטעום ,אם יש צורך להוסיף עוד מעט מלח.

חברים יקרים ♥ בתאבון ובהצלחה

IMG_5839

אפשר להכין גם קובה סלק – הסיר מאוד רחב ומתאים לכל סוגי הקציצות

IMG_5695

גם המאגים מפנקים במגוון צבעים ודוגמאות, פרחים ואיורים מעטרים את המאגים העשויים קרמיקה איכותית

IMG_5681

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. שלום יהודית, המתכונים שלך עושים חשק להכין אותם, תודה רבה. שאלה:
    האם אפשר שמן זית במקום קנולה?

השאר תגובה

Scroll To Top