רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / גרנולה ביתית

גרנולה ביתית

גרנולה ביתית עם שיבולת שועל, פקאנים אגוזי מלך שקדים וחמוציות – נרשמה התלהבות רבה

גרנולה ביתית עם שקדים, אגוזי מלך, פקאנים וחמוציות. עדילי הקצינה שלי מבקשת מידי פעם לצייד אותה בגרנולה עם פירות ויוגורט, החלטתי לפנק אותה ולהכין גרנולה ביתית בריאה וטעימה כזו שתשאיר טעם של עוד! בדרך כלל עדי תעדיף לאכול אוכל ביתי ובריא. כאשר היא הגיעה מהבסיס וראתה את הגרנולה בתוך הקופסה לא הייתה מאושרת ממנה,לאחר הטעימה קיבלתי ממנה ציון יוצא מן הכלל.

החלטתי שגם את המתכון הזה אני חייבת לשתף אתכם, אומנם זה לא מתכון של עוגה אבל בהחלט מתכון בריא וטעים, אני בטוחה שרבים יכינו וישתפו אותי.

מאחלת לכולם שבוע טוב ומבורך עם בשורות טובות♥♥♥ אוהבת אתכם

 

%d7%92%d7%a8%d7%a0%d7%95%d7%9c%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%925

 

החומרים להכנת הגרנולה

%d7%92%d7%a8%d7%a0%d7%95%d7%9c%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%921

 

בקערה שיבולת שועל שקדים אגוזים וחמוציות

%d7%92%d7%a8%d7%a0%d7%95%d7%9c%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%922

 

החומרים לרוטב

%d7%92%d7%a8%d7%a0%d7%95%d7%9c%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%923

לחמם את חומרי הרוטב ולמזוג על תערובת שיבולת השועל
לערבב את כל התערובת עד אשר תהיה מכוסה עם הדבש

לקחת 2 תבניות של התנור ולשים נייר אפיה
לחלק את התערובת בין שתי התבניות ולשטח

%d7%92%d7%a8%d7%a0%d7%95%d7%9c%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%924

להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפיה של 25-2 יש לפתוח את התנור מידי פעם לערבב עם כף את התערובת עד אשר נקבל גוון זהוב

 

בקערה יוגורט עם פרות העונה – גרנולה ומעל מעט דבש

%d7%92%d7%a8%d7%a0%d7%95%d7%9c%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%926

 

מתכון להכנת גרנולה ביתית

החומרים:

500 גרם שיבולת שועל ( לא אינסטנט )

כוס שקדים קצוץ גס

כוס אגוזי מלך קצוץ גס

כוס חמוציות

כוס אגוזי פקאן קצוץ גס

חצי כוס סילאן

חצי כוס דבש

רבע כוס שמן

קורט מלח

ההכנה:

בקערה שמים את שיבולת השועל, מכניסים את כל סוגי האגוזים והחמוציות ומערבבים.

בסיר קטן מוזגים את הסילאן הדבש והשמן, מחממים ומוזגים על התערובת שבקערה, מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב עד אשר כל התערובת מכוסה ברוטב.

לוקחים 2 תבניות של התנור ומקפדים אותן בנייר אפיה, מחלקים את התערובת בין שתי התבניות ומשטחים בצורה שווה.

מחממים את התנור על 180 מעלות, מכניסים כל פעם תבנית אחת, מידי פעם פותחים את דלת התנור ומערבבים את התערובת, כאשר התערובת מזהיבה וזה לוקח כ 20-25 דקות יש להוציא את התבנית מהתנור, בחוץ הגרנולה מתקשה. רק לאחר קירור מוחלט יש להכניס את הגרנולה לקופסה או לצנצנת.

הצעת הגשה: בצלחת עמוקה למזוג יוגורט, מעל להניח פירות עונה חתוכים, לפזר גרנולה ולבסוף מעט דבש או סילאן.

הנישנוש הכי טעים שיש

בתאבון לכולם♥ מאחלת שבוע טוב ומבורך

==========================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם♥

%d7%92%d7%a8%d7%a0%d7%95%d7%9c%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%928

 

 

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top