רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / גרגרי חומוס עם שום, כוסברה וגמבה

גרגרי חומוס עם שום, כוסברה וגמבה

גרגרי חומוס מבושלים עם כוסברה, גמבה ושום. התבלינים ואופן הבישול הופכים את החומוס לתבשיל נפלא שמתאים גם כתוספת וגם כסלט

בכל שישי לאחר הכנת התבשיל הקבוע, עדי הקצינה שלי אומרת "אמא מתי תעלי את המתכון לבלוג שלך, הקוראים שלך ירצו לקבל ולהכין אותו, במיוחד שהמתכון הזה שייך לאליס בן נעים האלופה".

את אליס אתם מכירים ממתכונים קודמים שלי כאן בבלוג. טוב אז הפעם החלטתי לשתף גם אתכם במתכון הטעים והנפלא הזה.

תכינו כבר לשבת הקרובה. כדאי ורצוי.

אליס יקרה! תודה על מתכון נפלא. אוהבים אותך.

החומרים להכנת התבשיל

גרגרי חומוס בקערה עם מים בתוספת של אבקת אפיה להשריית לילה

למחרת להכניס את הגרגרים לסיר עם המים ואבקת האפיה (לכסות במים נוספים את הגרגרים) ולבשל 20 דקות

לסנן את החומוס מתחת למים זורמים ולהוריד את הקליפה

להכניס את החומוס הנקי לסיר שטוח

להכין את התבלינים בקערה קטנה-להוסיף לסיר את הגמבה הכוסברה והשום

להוסיף לסיר את התבלינים עם המים

לאחר שהוספנו את התבלינים עם המים לתת ערבוב קטן לבדוק שיש מספיק מים שמכסים ולבשל על אש בינונית

לאחר שהחומוס התבשל אפשר לבדוק תיבול (אם חסר תיבול אפשר להוסיף) להוריד את הסיר מהאש ולכסות במכסה

מתכון להכנת גרגרי חומוס מבושלים

 
החומרים:
500 גרם גרגרי חומוס יבש (מגיע בשקית סגורה)
1 שקית אבקת אפיה
2 גמבות (פלפל אדום מתוק) חתוכות לרצועות
חופן של כוסברה קצוצה
6 שיני שום קצוצות
תיבול ותבלינים:
חצי כוס שמן
כף אבקת מרק
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
1 כף פפריקה
כוס מים (קצת יותר)
אופן ההכנה:
יום לפני הבישול להכניס את גרגרי החומוס לקערה להוסיף את שקית אבקת האפיה ולמלא עד הסוף במים (השריה ללילה).
למחרת להעביר את גרגרי החומוס עם הנוזלים לסיר גדול, להוסיף מים ולבשל כ 20 דקות.
לאחר הבישול מניחים את הסיר בכיור ומזרימים עליו מים קרים על מנת להוריד את הקליפה מהגרגרים. לסנן את הגרגרים.
לוקחים סיר נקי מעט שטוח (סוטאז') מכניסים אליו את גרגרי החומוס הנקיים.
מעל הגרגרים שמים את הכוסברה הקצוצה, רצועות הגמבה ושיני השום הקצוצות.
בקערה קטנה שמים שמן, מרק עוף, כמון, כורכום, פפריקה וכוס מים. מערבבים את התערובת ושופכים על גרגרי החומוס.
אם יש צורך להוסיף עוד מעט מים על מנת לכסות את כל התערובת. לבשל את התערובת ומידי פעם לנער את הסיר.
לא לגעת בגרגרים עם כף בזמן הבישול. יש לבדוק לאחר כעשר דקות אם הפלפלים התרככו והאם התיבול מספיק (רצוי לא להוסיף מלח).
להוריד מהאש ולכסות את הסיר. להמתין כרבע שעה ולהתחיל לשים בצלחות להגשה.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. יצא מעולה!

  2. ואוו מתכון אליפות יצא טעים בטרוף!!

השאר תגובה

Scroll To Top