בקלאווה | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / בקלאווה

בקלאווה

בקלאווה נהדרת מבצק פילאס, במילוי אגוזים טחונים עם סוכר וקינמון. וגם: סירופ סוכר ודבש שמוזגים מעל

בקלאווה נשמע כל כך יפה, חושני, טעים ומתוק. לכן החלטתי בחג הזה להמתיק למשפחתי את שולחן הכיבודים.

טיפ נהדר קיבלתי מהעוזרת שלי סיגל – "למה שלא תשתמשי בבצק פילאס לבקלאווה" אז קודם כל תודה לך סיגל, הטיפ נהדר ונוסה והנה התוצאה הנהדרת והטעימה.

אני זוכרת שבילדותי הייתי מסתכלת על השכנה העירקית שלנו רחל אליאס  כיצד היא כותשת במכתש ועלי את זרעי ההל ומכניסה אותם לבקלאווה. הארומה של ההל לאחר הכתישה כל כך נעימה שאפשר להשתמש בו אפילו בתבשילים שונים כמו שהשכנה הייתה עושה.

הפעם המתכון הוא ללא הל. הוספתי מעט קינמון שגם הוא תבלין יחסית דומיננטי. לאחר האפיה המעוינים יצאו מדופפים ומלאים במילוי וסירופ שממש אי אפשר להתאפק מלטעום.

אתם יכולים לנסות ולהכין  – המתכון קל טעים  ומתוק.

קוראי היקרים ♥ אני מבקשת לאחל לכם ולבני משפחותיכם חג פורים שמח מתוק ונעים

החומרים להכנת הבקלאווה

טוחנים אגוזי מלך וסוכר במעבד מזון

להעביר את האגוזים הטחונים לקערה ולהוסיף מעל קינמון
לשטח את בצק הפילו על משטח עבודה

לקחת תבנית מרובעת ועם התחתית שלה לסמן את הבצק
לשטח את הבצק בתבנית ולהוריד קצוות עם הסכין

לפזר שכבה ראשונה של אגוזים טחונים
לשטח את האגוזים על פני הבצק

לחתוך את החלק השני של הבצק
לשטח מעל האגוזים את החלק השני של הבצק

שוב לחתוך קצוות
להוסיף שכבה שניה של אגוזים טחונים ולשטח

להוסיף את החלק האחרון של הבצק מעל האגוזים
לסמן עם סכין על פני הבצק למעוינים

לחמם את השמן ולשפוך על פני הבצק כולו

להכין סירופ סוכר – סוכר מים ודבש
לבשל את הסירופ על האש

להכניס את התבנית לתנור ולאחר 5 דקות להוציא ולסמן את המעויינים לעומק
להכניס שוב לתנור

הבקלאווה לאחר האפיה                                                  למזוג את סירופ הסוכר באופן שווה

הבקלאווה לאחר חיתוך

מתכון להכנת בקלאווה

החומרים:
1 חבילת בצק פילאס יש להפשיר יום קודם במקרר

למילוי:
250 גרם אגוזי מלך טחונים
חצי כוס סוכר
1 כפית קינמון
– לערבב את כל חומרי המילוי

למזיגה על פני הבצק:
חצי  כוס שמן חם (יש לחמם על האש)

לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כף דבש

אופן ההכנה:
– לקחת תבנית מרובעת או מלבנית (33 מ"מ על 64 מ"מ). לפתוח את חבילת הבצק ולהניח על משטח עבודה. לסמן עם תחתית התבנית את הגודל הרצוי.
– להניח את החלק הראשון בתבנית, מעל לשטח חצי מכמות האגוזים הטחונים, שוב להניח  מעל שכבה של בצק ואת הקצוות אפשר להוריד עם סכין.
– לשטח מעל את יתרת האגוזים הטחונים ולבסוף להניח את השכבה האחרונה של הבצק. לקחת סכין חדה ולסמן מעויינים. קודם מסמנים קווים ישרים לאורך ולאחר מכן מסמנים קווים אלכסוניים לרוחב.
– לוקחים את השמן החם ושופכים על פני כל העוגה. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש  ל180 מעלות. לאחר 5 דקות מוציאים בעדינות מניחים על משטח בטוח ושוב מסמנים לעומק את המעויינים, מחזירים את התבנית לתנור עד לאפיה והזהבה מוחלטת. זמן אפיה כ 30-35 דקות.
– לאחר האפיה מוזגים את סירופ הסוכר על פני הבקלאווה. יש להמתין עד אשר המאפה מתקרר ואז לחתוך ולהעביר לצלחות הגשה.

בהצלחה רבה לכולם ♥ חג פורים שמח

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. יהודית,
    תודה על רעיון בצק פילו בהחלט אנסה, נראה מזמין מאוד

  2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ? הבנתי נכון ?

השאר תגובה

Scroll To Top