רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / בעאבע בתמר

בעאבע בתמר

עוגיה כל כך טעימה שמעלה בי זכרונות ילדות מתוקים! בעאבע בתמר מזכירה את חג פורים של משלוח המנות ואת יום כיפורים בעת שבירת הצום.

בעאבע בתמר, עוגיה ממולאת בתמרים, הכי נוסטלגית♥ מזכירה את השכנים מתקופת ילדותנו שהיו מכינים ומכבדים.

דודה שלי שרה היתה מכינה ושולחת לנו בפורים (מלבד כל דברי המתיקה המיוחדים שלה).

את העוגיה הממולאת בתמרים אני הכי זוכרת ואוהבת… לדעתי בגלל המראה הזהוב שלה והשומשום מעליה.

השבוע החלטתי להכין בלי שום קשר לחג כלשהו.

לפעמים עוברים בנו זכרונות טובים, זכרונות נוסטלגיים וגעגועים לעבר!!! געגועים לאנשים שאהבנו מאוד.

חברים יקרים!!! שתהיה לכולם שבת מבורכת , שבת של עשייה טובה , שבת של מטעמים משובחים.

בברכת גמר חתימה טובה לכולם

 

בעאבע בתמר בלוג11

 

החומרים להכנת הבצק

 

לנפות את הקמח
להוסיף את השמרית

להוסיף את הסוכר
לערבב ולהטמיע את החומרים

להוסיף את החוויאג'
להוסיף את המלח

להוסיף את המרגרינה המומסת
להוסיף את השמן

להוסיף את המים ולהתחיל ללוש
ללוש עד אשר מתקבל בצק אחיד

להוריד את הבצק למשטח עבודה ולהמשיך ללוש מעט
להכניס את הבצק לקערה ולכסות בניילון – להתפיח כשעה

החומרים למילוי: חבילת תמרים בוואקום, שמן קנולה
להכניס לסיר ולרכך על האש עד אשר התערובת מתרככת

הבצק לאחר התפחה

לחלק את הבצק לכדורים בקוטר של 6 ס"מ
לשמן את משטח העבודה – לפתוח כל עגול עם מערוך
למלא כל עגול עם מעט ממילוי התמרים ולסגור

לעבור עם המערוך בעדינות ולשטח את העוגיה
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה – לא לצופף את העוגיות

לטרוף את הביצה ולמרוח על העוגיות
לפזר שומשום ולהתפיח- לחורר במזלג מעל העוגיות
להכניס לתנור לאפיה

העוגיות לאחר האפיה – זהובות וטעימות

 

הצעת הגשה

מתכון להכנת בעאבע בתמר
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל
50 גרם שמרית
2 כפות סוכר
כף שטוחה של מלח
כפית של חוויאג' לאפיה (לא למרק) קונים בחנות תבלינים
1 חבילת מרגרינה (200 גרם) רכה (אפשר לרכך במיקרוגל)
1/2 כוס שמן קנולה
2 כוסות מים חמימים – במידה של כוס חד פעמית (אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד קצת מים)
החומרים למילוי:
חבילה של תמרים מגולענים בוואקום
4 כפות של שמן קנולה
לקישוט:
ביצה טרופה
שומשום לזריה על העוגיה
אופן הכנת הבצק:
בקערה גדולה מנפים את הקמח, מוסיפים מעל את השמרים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר והחוויאג' ומערבבים.
מוסיפים את המרגרינה המומסת ואת השמן, מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה, ללוש עד אשר נוצר בצק אחיד.
אם הבצק מעט יבש או לא התאחד, אפשר להוסיף מעט מים. שוב ללוש עד אשר מתקבל בצק חלק ונעים לעבודה.
להכניס את הבצק לקערה ולכסות עם ניילון, להתפיח את הבצק כשעה.
אופן הכנת המילוי:
פותחים את שקית הוואקום של התמרים עם סכין, חותכים את התמרים לרבועים ומניחים בסיר, מוסיפים את השמן.
מדליקים את הלהבה לאש בינונית נמוכה, מרככים את התמרים בתנועות ערבוב, רצוי לערבב עם כף מעץ.
לאחר שהתערובת התרככה, יש לכבות את האש. אם התערובת נשארת יבשה אפשר להוסיף עוט מעט שמן.
הרכבת העוגיה ומילוי:
קורצים חתיכות מהבצק ויוצרים עגולים (הבצק תמיד ישאר מכוסה עם מגבת). משמנים מידי פעם את משטח העבודה.
משטחים כל עגול עם מערוך, בעזרת כפית מניחים בכל אמצע עגול ממלית התמרים, סוגרים את העגול כמו סוכריה ומשטחים בידיים משומנות.
אפשר לשטח עם מערוך או עם כפות הידיים. להניח את העוגיות בתבנית עם נייר אפיה. לא לצופף את העוגיות.
למרוח על העוגיות ביצה טרופה ומעל לפזר שומשום.
להתפיח את העוגיות כעשר דקות לפני כניסתן לתנור.
לפני שמכניסים את העוגיות לתנור , לקחת מזלג ולחורר מעל בשתיים שלוש פעמים.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ- 10-14 דקות (לא לייבש את העוגיות לגמרי).
 חשוב לצנן את העוגיות לפני שמכניסים לקופסה אטומה (אם ישאר משהו בכלל).
אם נשאר לכם בצק, ישנה אפשרות לפתוח כל עגול קטן, למרוח בממרח שוקולד ולגלגל, מקבלים צורה של קרואסון.
מאחלת לכולם שבת מתוקה ונעימה.
שנה טובה וגמר חתימה טובה
=====================================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים

השאר תגובה

Scroll To Top
-->