רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / בייגלה עם שומשום

בייגלה עם שומשום

עוגיות שומשום מלוחות שאי אפשר להפסיק לנשנש. קריספיות, עדינות ועם הרבה נוסטלגיה וחמימות

כמעט בכל בוקר מוקדם אני עושה הליכה של 30 דקות לערך בשכונה שלנו , קצת לנשמה וקצת לבריאות. מטבע הדברים פוגשים על הדרך אנשים מאוד נחמדים שבמשך הזמן גם הופכים להיות חברים. את פרידה עטר הייתי רואה כמעט כל בוקר צועדת אבל לא אמרנו שלום אחת לשניה, אתם בטח כבר מכירים אותי אז החלטתי להגיד לה בוקר טוב ומה נשמע ומאז נקשרו דרכנו, ומן הסתם סיפרתי לה על הבלוג שלי ועל אהבתי לאפיה ולבישול. היא מצידה אשה מאוד מפרגנת חמה ולבבית בקיצור נעים להיות בחברתה.

לאחר כל צעידה אני מציעה לה קפה ועוגה, אנחנו מתיישבות בגינה שלי ואני מכינה קפה ומכבדת בעוגה ועוגיות. יום אחד החליטה פרידה לעשות מעשה והביאה לי קופסא עם כעכים מלוחים "בבקשה יהודית תטעמי את העוגיות שלי ותגידי לי את חוות דעתך ואם אפשר אולי תפרסמי גם בבלוג שלך?" אני לוקחת את הקופסה, טועמת מהכעכים הקטנים והעדינים, דבר ראשון הרגשתי את הקראנצ'יות והטריות שלהם את המליחות העדינה ואת יופיים, כמובן שפרגנתי לה מיד על המשלוח וביקשתי ממנה רשות לפרסם את המתכון והנה הוא לפניכם .

בהזדמנות זו אני מבקשת להגיד לפרידה תודה על מתכון פשוט ונפלא של הבייגלך וגמר חתימה טובה.

החומרים להכנת הבייגלך
בקערת המיקסר לנפות קמח פחות 1 כוס

הקמח מנופה
להוסיף את אבקת האפיה ולערבב

להוסיף את כפית המלח הגדושה
להכניס את המרגרינה הרכה (אפשר 1 מרגרינה ו-1 כוס שמן)

לעבד עם ווש לישה
להוסיף את כוס המים

להתחיל לעבד את הבצק כ- 3 דקות
כך הבצק נראה לפני הוצאתו מהקערה

להוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח טיפה וללוש וליצור עיגול
ביצה טרופה ושומשום מוכנים

להכין מראש את כל חומרי הטבילה
לקרוץ עיגולים קטנים לגלגל לנחש  דק ולסגור למעגל


לטבול קודם בביצה
לטבול בשומשום

להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה
הבייגלך בתנור נאפים

ולאחר האפיה
להעביר למגש גדול על מנת שיתקררו

תראו כמה שהם יפים ועדינים

מתכון להכנת כעכים בציפוי שומשום

אפשר להכין חצי כמות ויוצאים 70 בייגלך.
מכל המצרכים יוצאים לנו 140 בייגלך קטנים.
החומרים:
1 ק"ג קמח פחות כוס
2 מרגרינה רכה (אפשר 1 מרגרינה ו-1 כוס שמן קנולה)
2 שקיות אבקת אפיה
1 כפית מלח גדושה
1 כוס מים מהברז (כוס מידה בדיוק ולא יותר)
לקישוט:
2 ביצים טרופות
שומשום לבזיקה (שקית של 500 גרם)
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה ( אפשר ללוש ביד) מנפים קמח מוסיפים את אבקת האפיה ומערבבים.
מוסיפים את המלח ואת המרגרינה או השמן ומתחילים ללוש לסירוגין מוסיפים את כוס המים. הבצק יוצא גמיש ונעים.
להוציא את הבצק מהקערה, להעביר למשטח עבודה מעט מקומח וללוש בידיים.
להכין 2 צלחות עמוקות, באחת שמים 2 ביצים וטורפים, בצלחת השניה שמים שומשום.
לוקחים מהבצק חתיכות קטנות ומגלגלים ביד לכדור ולאחר מכן יוצרים נחש דק וסוגרים לעיגול.
טובלים כל בייגלך קודם בביצה הטרופה ולאחר מכן בשומשום.
מניחים בתבנית על נייר אפיה במרווחים (בכל מגש נכנסים 16 בייגלך).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות . זמן אפיה 20-25 דקות או עד אשר מזהיב.
לצנן היטב ולהכניס לקופסה אטומה.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. תודה על המתכון
    שאלה עשיתי את הבצק עם וו גיטרה
    ולא עם וו לישה
    יצא בצק מעולה
    האם לישה עם וו לישה תביא לתוצאה טובה יותר?
    כשקניתי המיקסר הסבירו לי שוו לישה זה רק למתכונים שיש שם שמרים

    • היי יעל, בדך כלל כשאני משתמשת ב 1 ק"ג קמח יותר קל למיקסר לעבוד עם וו לישה, נכון מתאים גם למתכוני שמרים. אם הצלחת לעבוד עם ו הגיטרה זה גם כן מעולה, עושה את העבודה מצויין. מקווה שהעוגיות היו טעימות

  2. צפורה בסטקר יהודית היקרה הכנתי את העוגיות לסןכות ויצאו טעימות מאוד וממכרות. תודה לך על המתכונים …

השאר תגובה

Scroll To Top