רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי אמיתי עם שומשום. אפשר לגוון עם זעתר או קצח

המתכון של הבייגלה ירושלמי שייך לרויטל אמיר  מהבלוג  " המערוך המקפץ".

לאחר שרויטל פרסמה את המתכון ואני נשבתי אחריו! אמרתי לעצמי שאני חייבת להכנס למטבח ולהכין את הבייגלה הנהדרים האלה.

המתכון קל להכנה ומאוד טעים! ממליצה עליו בחום.רויטל יקרה!תודה רבה על מתכון מנצח ועל בלוג מקסים♥

בייגלה ירושלמי בלוג7

 

החומרים להכנת הבצק

 

לנפות את הקמח ולהכניס לקערת מערבל
להוסיף את השמרים

להוסיף את הסוכר ולערבב
להוסיף מחצית מכמות המים ולערבל במהירות איטית

להוסיף את השמן
להוסיף את המלח ולהתחיל לערבל

להוסיף את יתרת המים
להמשיך לערבל במהירות בינונית  כ-8-10 דקות
כך נראה הבצק לאחר לישה דביק ורך

להעביר את הבצק לקערה ולמרוח את הבצק בשמן
לכסות את הקערה עם ניילון – להתפיח חצי שעה עד 40 דקות
או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו

הבצק הכפיל את נפחו ראו איזה יופי של תפיחה

 

לחלק את הבצק ל – 2 ומכל חלק לקרוץ 6 -7 עגולים
לגלגל לכדור ולרדד עם מערוך

לגלגל את הבצק כמו רולדה לצורת נחש
לבסוף לסגור לצורת בייגלה ירושלמי (אליפסה)

להעביר לתבנית מרופדת בניר אפיה ומקומחת
להתפיח – למרוח מעל מים – לפזר מעל שומשום

להעביר לתנור אפיה מחומם מראש
זמן אפיה 15-20 דקות או עד להזהבה

הבייגלה יצאו מהתנור- אפויים ומוכנים

 

תמונת קולאז' להמחשה

מתכון להכנת בייגלה ירושלמי
החומרים:
1 ק"ג קמח
3 כפות שמרים יבשים או 25 גרם שמרית (שמרים טריים) חצי שקית
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
500-600 מ"ל מים (2 וחצי כוסות)
לציפוי:
1/4 כוס מים
שומשום לפיזור ( אפשר פרג , זעתר או קצח)
אופן ההכנה:
במערבל עם וו לישה, מכניסים את הקמח המנופה, מעל מפזרים את השמרים ומערבבים, מוסיפים את הסוכר ושוב מערבבים.
מוסיפים את מחצית מכמות המים, מערבלים במהירות נמוכה, מוסיפים את השמן והמלח ולבסוף את המים שנותרו. מערבלים במהירות בינונית כמעט 8-10 דקות, מתקבל בצק רך גמיש ומעט דביק, ראו בתמונות.
לשמן קערה ולהכניס את הבצק לתוכה, לעטוף עם שמן מכל הצדדים, לכסות בניילון (כזה של סופר אבל נקי ולסגור בצד) מניחים להתפחה.
בימי החורף יש לכסות עם שמיכה. זמן התפחה כ-40 דקות. או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
להעביר את הבצק למשטח עבודה ולחלק את הבצק ל-2 – מכל חלק לחתוך 6 חתיכות שוות בגודלן. סה"כ נקבל 12 בייגלה.
עם כף היד לגלגל כל חלק של בצק לכדור (לכדרר) לעבור עם המערוך על הבצק בצורה אליפסית (ראו תמונה) לגלגל את הבצק כמו רולדה.
לסגור לצורה של בייגלה אליפסי או עגול (איך שאוהבים).
לרפד תבנית בניר אפיה ולפזר מעט קמח. להניח את הבייגלה בתבנית במרווחים, לא יותר מ- 4 בייגלה. לכסות במגבת מטבח. להתפיח את הבייגלה במקום חמים.
זמן התפחה כ-30-40 דקות. לאחר ההתפחה למרוח את הבייגלה במים ולפזר שומשום.
לחמם את התנור על 200-240 מעלות לפני האפיה. זמן אפיה כ – 15-20 דקות או עד אשר הבייגלה מזהיב לגמרי.
תכינו ותספרו לי איך יצא לכם.♥
תודה רבה לחברתי הבלוגרית : רויטל אמיר מהבלוג "המערוך המקפץ" על המתכון המנצח שלה.
========================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות שלכם.

בייגלה ירושלמי בלוג8

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top