אצבעות שוקולד עם תחתית של פקאן סיני, מתכון שוקולדי ומושחת, הכי מתאים ליום האהבה
לכבוד חג האהבה♥♥♥ החלטתי לשתף אתכם במתכון להכנת אצבעות שוקולד מושחתים.
תשאלו מה ההפתעה? אגוזי הפקאן הסיני שיוצרים לנו את הקראנצ'יות בתחתית.
הכי יפה להכין או לתת מתנה לכל מי שאתם אוהבים באמת!
המתכון הנפלא והטעים הועבר מהבלוג הקודם שלי! חבל שהמתכונים יישכבו שם בלי להעביר אותם לבלוג העכשווי.
חברים יקרים! מאחלת לכם יום אהבה הכי טעים ושוקולדי שיש! אז תכינו ותפתיעו אותי בתמונות שלכם!
ממני שאוהבת לשמח אתכם♥
החומרים להכנת התחתית והגנאש
המסת השוקולד
במעבד מזון לטחון את הפקאן סיני לפירורים
הכנסת פירורי הפקאן לקערה
הוספת השוקולד המומס -הוספת חצי מיכל של ממרח קרם קקאו ואגוזים
לטחון את השקדים המולבנים
להוסיף לתערובת השוקולד והפקאן ולערבב
להכין תבנית מרובעת בינונית עד קטנה ובתחתיתה נייר אפיה מעט משומן
להעביר את התערובת לתבנית ולשטח בצורה שווה
להכניס למקפיא עד להכנת הגנאש
בקערה לשבור את השוקולד לריבועים
להוסיף את השמנת המתוקה שהגיעה לסף רתיחה
להתחיל לטרוף מבפנים כלפי חוץ
נקבל שוקולד מבריק וחלק
למזוג את הגנאש שוקולד על תחתית הפקאן בזהירות
לשטח את השוקולד באופן שווה ולהכניס למקפיא
לאחר ההוצאה מהמקפיא וקילוף הנייר
להרטיב סכין עם מים חמים לנגב ולחתוך לאצבעות
מתכון להכנת אצבעות שוקולד ופקאן סיני
החומרים לתחתית הפקאן:
100 גרם שוקולד מריר
1 שקית פקאן סיני מסוכר (לטחון היטב)200 גרם
1 שקית של שקדים מולבנים (100 גרם) טחונים
אופן ההכנה:
במיקרוגל ממיסים 100 גרם שוקולד ומערבבים , מוסיפים חצי מיכל של ממרח קרם קקאו ואגוזים מערבבים, מוסיפים את הפקאנים הגרוסים ושוב מערבבים, לבסוף להוסיף את השקדים הטחונים ולערבב.
בתבנית בינונית – קטנה מרופדת בנייר אפיה ומשומנת קלות, לשטח את כל תערובת השוקולד והפקאן
להכניס את התבנית למקפיא, בערך לשעה .
חומרים לגנאש שוקולד מריר:
200 גרם שוקולד מריר שבור לריבועים
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
בקערה להכניס את השוקולד השבור.
בסיר קטן לחמם את השמנת מתוקה לסף רתיחה, למזוג מעל השוקולד
לחכות כדקה ולטרוף מבפנים כלפי חוץ עד לקבלת שוקולד מבריק ללא גושים.
להוציא את התבנית מהמקפיא, ליצוק את תערובת הגנאש על התחתית בזהירות
לשטח את השוקולד באופן שווה, להכניס להקפאה לפחות ל 4-5 שעות או ליממה.
לחיתוך:
יש לטבול את הסכין במים רותחים ולנגב טיפה עם נייר סופג ולחתוך לאצבעות.
מתכון של שוקולד בהחלט מענג ורך מצד אחד – ומצד שני קרנצ'י ומתפצפץ.
אפשר לרשום תגובות , אשמח מאוד להתרשם מדעתכם!!
היו ברוכים בבואכם ובצאתכם!
=====================================================================================
כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.