רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני קינוחים / עוגיות אלפחורס

עוגיות אלפחורס

עוגיות אלפחורס, רכות ונימוחות, ממולאות בריבת חלב ומגולגלות בקוקוס. הכי טעימות שיש

אלפחורס כאלה עוד לא אכלתם. כדאי לכם לנסות ולהנות, במשפחתנו המורחבת בכל ארוע שואלים, יש אלפחורס? אז הנה הם – טעימים, יפים, נימוחים ורכים.

מציעה לכם להכין כמות כפולה מאחר והם מתחסלים במהירות.

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר לתערובת קצפית ומוסיפים את החלמונים

מוסיפים גרידת לימון, וניל וקורט מלח


מנפים את הקמח
מוסיפים את הקורנפלור והקמח לתערובת

לשים את הבצק עד שהוא רך והומוגני

מניחים את הבצק על ניילון נצמד ומעבירים לשעה למקרר

מקמחים את משטח העבודה


מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים לעלה

קרוצים עיגולים (ניתן לקרוץ עם מקד משונן)

מעבירים לתבנית ואופים בתנור

העוגיות בתנור

 מניחים על כל עוגיה כפית ריבת חלב וסוגרים עם עוגיה נוספת

מגלגלים בקוקוס

מתכון לאלפחורס

חומרים (ל-40 עוגיות):
1 כוס קמח תופח
3 וחצי כוסות קורנפלור
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
8 חלמונים (צהובים)
1 כף גרידת לימון
קורט מלח
2 שקיות סוכר וניל

למילוי וקישוט:
1 קופסה ריבת חלב (500 גרם)
כוס וחצי פתיתי קוקוס

אופן ההכנה:
– מנפים את הקמח והקורנפלור לקערה.
– מקציפים בקערת המערבל עם וו גיטרה את החמאה והסוכר, עד לקבלת קציפה אוורירית ובהירה.
– מוסיפים בהדרגה את החלמונים ומקציפים כדקה, מוסיפים את גרידת הלימון , קורט מלח וסוכר וניל, לבסוף יש להוסיף את הקמח והקורנפלור. ממשיכים לערבב  מעט, אם דביק אפשר להוסיף ממש מעט קורנפלור לא יותר.
– מוציאים את העיסה מהקערה, ועל משטח מעט מקומח מעבדים לבצק רך וגמיש.
– עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לחצי שעה.
– מחממים את התנור לחום בינוני של 170-180 מעלות, מניחים נייר אפיה בתבנית.
– מחלקים את הבצק ל 2 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ, ובעזרת קורצן קורצים עיגולים.
– מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית ואופים בחום של 170 -180 מעלות עד לקבלת גוון פחות מזהוב . יש לצנן היטב (לא לאפות יותר מדי).
– מחלקים את העוגיות האפויות לשניים.
– מחצית מהן הופכים ומניחים מעליהם בעזרת כפית מעט ריבת חלב. מכסים עם העוגיה הנותרת. יש להדק את העוגיה כך שמעט ריבת חלב תבצבץ לשוליים.
– מורחים בשוליים מעט ריבת חלב ומגלגלים את דפנות העוגיה בפתיתי הקוקוס.
-מאחסנים בכלי סגור.

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם.
ואל תשכחו להרשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

וכמובן, אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים שלכם

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

2 תגובות

  1. יהודית שלום,

    את פשוט אלופה תמשיכי לחדש לנו!

    האם אפשר להוריד את כמות החלמונים?
    ומה את מציעה שאפשר לעשות עם החלבונים שנותרו?

    תודה רבה

    • היי אושרת, תודה על המחמאות! עם החלבונים ( לבנים ) אפשר להכין נשיקות מרנג, לא כדאי להפחית בחלמונים כי המתכון כל כך טעים וטוב ואני לא רוצה שהאלפחורס יצאו לך פחות טעימים. שנה טובה וחתימה טובה

השאר תגובה

Scroll To Top