אורז פרסי עם גשניז | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / אורז פרסי עם גשניז

אורז פרסי עם גשניז

אורז פרסי עם גשניז, כוסברה ושמיר ובתחתית פלחי תפוחי אדמה קראנצ'ים. מנת האורז המנצחת שלי. תקבלו מחמאות מכל הטועמים

 

מכירים את האורז הפרסי עם הכוסברה והשמיר! אצלנו בעדה הפרסית הוא נקרא גשניז.

דודה שרה אחות של אמא שלי  (אני מתגעגעת אליה) הייתה מכינה באופן קבוע את האורז הזה לדוד מורד (בעלה) דודה שרה גרה קרובה אלינו ובכל הזדמנות היינו אנחנו הילדים מבלים אצלה בבית. כשהייתי נכנסת אליהם הביתה ידעתי שיש אורז עם גשניז על הגז. איך ידעתי? לפי הריח, הגשניז מפיץ ריח נפלא ומשכר של בושם, מלבד הריח , תהליך הבישול כל כך מיוחד שהוא עושה את האורז טעים ונפלא.

אמא שלי פחות הכינה את האורז הזה, היא הכינה את האורז המאודה ואת האורז האדום.

בהזדמנות אעלה פוסט גם על אלה, אמרתי לכם שהפרסים אוהבים הרבה ירק באוכל!!!

הכי חשוב זה שרציתי לשתף את  יפה החברה שלי משכבר הימים, נגיד כמעט 45 שנה ויותר, הרבה זמן נכון? אז ככה היא מתקשרת ואומרת לי,  " יהודית מתי תרשמי את המתכון של האורז הפרסי? " ואני אומרת לה, יפה האם התכוונת לאורז עם תפוחי האדמה הכוסברה והשמיר? כן כן היא עונה, כל החברות שלי בעבודה מחכות כבר למתכון. טוב אז אם כולן מחכות למתכון אני חייבת לרשום ומיד.

הנה לפניכם מתכון נפלא של אורז פרסי עם גשניז , כוסברה שמיר והפתעה של תפוחי אדמה בתחתית

20160708_205115

 

 

החומרים להכנת האורז

 

3 כוסות אורז בקערה
האורז נשטף וסונן

בסיר מים להרתחה והוספת המלח ולערבב

לאחר הרתיחה להוסיף את האורז השטוף  ולערבב

חצי בישול
לסנן את האורז

הבצל תפוחי האדמה והגשניז (הכוסברה והשמיר ) מוכנים

להעביר לטיגון

לאדות את השמיר קלות

בסיר שמן כורכום ומים לחמם
להוציא מהכמות 1/2 כוס ולהניח בצד

על הרוטב של הכורכום בסיר להניח את עיגולי הבצל
ומעל הבצל להניח את עיגולי תפוחי האדמה ולאדות

מניחים מעל שכבה אחת של אורז
מעל השכבה הראשונה מפזרים את הבצל והשמיר

ולבסוף מעל מפזרים שכבה אחרונה של אורז
מכסים עם מגבת ומכסה ומבשלים

כך זה יראה בזמן הבישול
להוריד את המכסה ולהשקות את האורז עם הנוזלים של הכורכום

תציצו באורז
לערבב מעט  ובעדינות

האורז הפרסי עם גשניז מוכן לאכילה

מתכון להכנת אורז פרסי עם גשניז
 
החומרים להכנת האורז:
 
6 כוסות מים
1 כפית מלח
3 כוסות אורז פרסי
חומרים לבלילה:
 
2 כפות שמן
1 בצל קטן קצוץ
כוס וחצי כוסברה קצוצה
כוס וחצי שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
(קמצוץ הל למי שאוהב)
1/2 כוס שמן
1/2 כפית כורכום
1/2 כוס מים
1 בצל בינוני פרוס לעיגולים
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לעיגולים
 
אופן ההכנה:
-שוטפים את האורז ומסננים
-מרתיחים את 6 כוסות המים בסיר גדול מוסיפים את המלח, כאשר המים רותחים יש להוסיף את האורז, מבשלים 5 דקות ומסננים.
-במחבת או בסיר שטוח מחממים את 2 כפות השמן ומעל מזהיבים את הבצל, מוסיפים את השמיר והכוסברה מלח ופלפל, מערבבים מאדים 2 דקות ומכבים את הלהבה.
-יוצקים לסיר יבש את חצי כוס השמן, מוסיפים את הכורכום וחצי כוס המים ומחממים על אש גבוהה תוך כדי בחישה (באורז לא נוגעים). מוציאים חצי מכמות הנוזלים לכוס ומניחים בצד  להמשך התהליך.
-בסיר עם נוזלי הכורכום שנשארו אנו מסדרים את עיגולי הבצל ומעל את עיגולי תפוחי האדמה.
-מפזרים מעל תפוחי האדמה מחצית מכמות האורז ומעל את השמיר הכוסברה והבצל ולבסוף את  המחצית השניה של האורז, מכסים את הסיר עם מגבת ומכסה.
-מחזירים את הסיר לבישול ומגביהים את הלהבה, מבשלים 4 דקות, עד שרואים אדים יוצאים מהסיר.
– מסירים את המכסה והמגבת ומוזגים על פני האורז את הנוזלים של הכורכום ששמרנו  בצד.
– מכסים שוב את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים כ- 25 דקות על להבה מאוד נמוכה.
– בזמן ההגשה יש להניח את האורז בצלחת ומעל להניח את תפוחי האדמה המוזהבים שבתחתית הסיר. ישנה אפשרות לקחת צלחת הגשה ולהפוך את הסיר, תצא לנו עוגת אורז יפיפיה.
ב ה צ ל ח ה!

=======================================================

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

20160617_205806

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

10 תגובות

  1. יצחק נעמד

    כורכום ? לא זעפרן פרסי ?

  2. היי יהודית
    איך התפו"א יוצא כ"כ שחום ויפה? לא צריך לטגן אותו?

    • היי אפרת, בתחתית הסיר שמים את המים השמן והתבלינים ומלמעלה את פלחי תפוחי האדמה, מעל מניחים את כל שכבות האורז והירק, לאחר מכן מתחילים לבשל, בזמן הבישול תפוחי האדמה מקבלים את צבעם היפה.

  3. יהודית בינדר

    לא כך כך מבינה .

  4. תודה רבה יהודית על המתכונים הנפלאית!! נראה מעולה.. הולכת להכין עכשיו ואעדכן בהמשך

השאר תגובה

Scroll To Top