אורז חגיגי עם גרגרי חומוס ושמיר | קסם של עוגה
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / אורז חגיגי עם גרגרי חומוס ושמיר

אורז חגיגי עם גרגרי חומוס ושמיר

אורז כזה חגיגי תכינו בכל הזדמנות, הצבע הצהוב המהמם, גרגרי החומוס הבצל והשמיר המטוגנים יהפכו זאת לחגיגה

להגיע לאחותי רחל ולטעום מהאורז הטעים שלה זו ממש חגיגה! גם אם אגיד לה שאני לא רעבה היא תכריח לטעום.

כששאלתי את אחותי מי נתן לך את המתכון הטעים הזה? היא ענתה, המתכון של פנינה אשתו של דוד יעקב. תודה לדודה פנינה היקרה על מתכון נפלא, אני בטוחה שהוא נלקח מבית אמא כי הוא מזכיר בהחלט את כל מתכוני האורז הפרסיים הטעימים.

לפני כחודש חגגנו לנועם הקטנה יום הולדת משפחתית וחברית, האורז הזה גם הוא הוכן והוגש לשולחן ע"י אחותי רחל.

כולם ניגשו אלי…לבעלת הבית ושאלו מי הכין את האורז? רוצה לספר לכם שתוך דקות ספורות נטרף סיר שלם.

גם האורחים שמשתתפים בתחרות איירומן וישראמן התמוגגו ובהחלט נהנו.

תודה לאחותי רחל על מתכון נפלא.

אשמח אם תכינו ותעלו לעמוד הפייסבוק שלי תמונה ואפילו תגובה♥

 

 

 

 

 

 

מכינים את כל החומרים: גרגרי חומוס שטופים ומסוננים, אורז שטוף, בצל ושמיר קצוצים, שמן ותבלינים

 

בסיר בינוני מטגנים את האורז קלות, מוסיפים את גרגרי החומוס וממשיכים לטגן עוד דקה

 

מוסיפים את המים וגם את הכורכום והמלח ומערבבים, מביאים לרתיחה ולבישול

 

במחבת שמים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ, מוסיפים מלח פלפל שחור וקינמון ומערבבים

 

מוסיפים למחבת את השמיר הקצוץ ומטגנים קלות

 

מוסיפים את הבצל המטוגן והשמיר לאורז המוכן ומערבבים בעדינות

 

מתכון להכנת אורז חגיגי עם גרגרי חומוס ושמיר

החומרים:

2 כוסות אורז שטוף ומושרה

1 קופסת שימורים של גרגרי חומוס (לשטוף ולסנן)

צרור של שמיר

1 בצל גדול קצוץ

שמן לטיגון האורז והבצל

תבלינים:

מלח

פלפל שחור

כורכום

טיפת קינמון

אופן ההכנה:

למזוג 2 כפות שמן לסיר בינוני, להוסיף את האורז המסונן ולטגן קלות, להוסיף את גרגרי החומוס השטופים ולטגן כדקה על אש קטנה.

להוסיף לסיר 3 כוסות מים בדיוק (אותה כוס שמדדתם את האורז) להוסיף את המלח והכורכום ולבשל את האורז, לכסות ולהנמיך את האש עד אשר המים נספגים והאורז נעשה אחד אחד.

במחבת שמים 2 כפות שמן ואת הבצל הקצוץ, מטגנים עד אשר הבצל משחים, מוסיפים כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וטיפת קינמון

מטגנים, מוסיפים את השמיר הקצוץ ומטגנים קלות, מכבים את האש.

מוסיפים את הבצל והשמיר לסיר האורז ומערבבים בעדינות.

בתאבון לכולם

 

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

השאר תגובה

Scroll To Top