רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / אורז בוכרי של אחותי ריקי

אורז בוכרי של אחותי ריקי

אורז בוכרי עם גרגרי חומוס וגזר מגורר, רק מהמחשבה תרצו לאכול את כל מה שיש בסיר, קדימה תכינו לכבוד שישי שבת

לכבוד שבת החלטתי לשתף אתכם במתכון של אחותי ריקי האלופה! אני קוראת לו אורז בוכרי של ריקי.

לפני מספר חודשים העלתי ביום שישי תמונה  לאחר כל הבישולים,  מאחר ואהבתם את התמונה וחלקכם ביקש מתכון וקיבל וחלק אחר לא קיבל, אז הנה בבקשה גם אלבום תמונות יפה וגם מתכון הכי טעים.

אתם יכולים להוסיף את קציצות הבקר ברוטב עגבניות ואפונה עדינה, והנה קיבלתם ארוחת מלכים לשבת קודש.

מאחלת לכולם שבת טעימה מלאה בעונג ובמטעמים טובים.

 

החומרים להכנת האורז

 

 

בסיר מטגנים את הבצל
מוסיפים את הגזר המגורר וממשיכים לטגן

 

מטגנים קלות ומוסיפים את גרגרי החומוס השטופים


מוסיפים את האורז השטוף
מוסיפים את התבלינים

מערבבים את כל התערובת בעדינות
מוסיפים את המים עד כדי כיסוי ומעט יותר

 ומורידים את הלהבה לקטנה
מכסים את הסיר עם המכסה

אפשר לפתוח את הסיר ולעשות ארובות מסביב ומיד לסגור

האורז כבר התבשל
לאחר שהתקרר מעט אפשר לקחת מזלג ולעבור על האורז

האורז מוכן להגשה

 

מתכון להכנת אורז בוכרי:
החומרים:
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
1 גזר גדול קלוף ומגורר גס
1 בצל בינוני קצוץ
1 קופסה (שימורים) של גרגרי חומוס – לשטוף ולסנן
3 כפות שמן לטיגון
מלח-פלפל שחור ואבקת מרק
שלוש וחצי כוסות מים רגילים
אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים 3 כפות שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מעט , מוסיפים את הגזר המגורר וממשיכים לטגן עוד 2 דקות על אש בינונית, יש לערבב עם כף עץ.
מוסיפים את גרגרי החומוס השטופים ומערבבים, עכשיו יש להוסיף את התבלינים , כפית של מלח, חצי כפית פלפל שחור וכף של אבקת מרק, לערבב להוסיף את האורז השטוף ושוב לערבב.
למזוג מעל את המים שיכסו את האורז ועוד טיפה , יש להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לבדוק תיבול ואם חסר מלח זה הזמן להוסיף, לכסות את הסיר עם המכסה ולבשל על אש נמוכה כ 15-20 דקות. אפשר באמצע הבישול להסיר את המכסה לעשות חורים עם ידית הכף ומיד להחזיר את המכסה.
לאחר הבישול לא פותחים את המכסה, משאירים סגור ונותנים לאורז לספוג את הלחות הרצויה לו. לאחר חצי שעה להוריד את המכסה ולפתוח את האורז בעדינות עם מזלג.
הצעת הגשה: אפשר להגיש את האורז עם קציצות בקר מבושלות ברוטב עגבניות ואפונה עדינה.
בתאבון לכם ושבת מבורכת וטעימה
=================================================================
קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג.

כמובן אשמח לראות ולקרוא את התגובות והלייקים.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

4 תגובות

  1. האורז ניראה טעים ..תוודה על המתכון
    שבת שלום

  2. עשיתי יצא מדהים השתמשתי בציר בשר במקום מרק עוף

השאר תגובה

Scroll To Top