רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / אוזני המן פריך פרג שוקולד ותמרים

אוזני המן פריך פרג שוקולד ותמרים

אוזני המן מבצק פריך במילוי של פרג, שוקולד ותמרים. הכי טעימים שאכלתי

אוזני המן כאלה עדיין לא אכלתם! המטבח מלא בריחות של אפייה מתוקה – ולאחר שנגסתי מהעוגייה הראשונה רציתי עוד ועוד.

לפני שבוע הכנתי, צילמתי ולא שמרתי את התמונות בקופסת השמירה שלי. שלשום כשרציתי לערוך את המתכון עשיתי העתק הדבק וכנראה בטעות לחצתי על מחק…..איזה אכזבה! כל התמונות נמחקו ולא ניתן היה לשחזר. אז אתמול על הבוקר הכנתי כהרגלי את כל החומרים של המתכון, הכנתי את העוגיות וצילמתי בחרדת קודש, לא חיכיתי ומיד לאחר הצילומים היפים העלתי את התמונות לבלוג שלי, חלילה שלא ימחק שוב.

חברים יקרים שלי♥ בשבילכם ולמענכם הכנתי, רוצה שתיהנו ותשמרו על מתכון של אוזני המן נפלאים לחג פורים.

"משנכנס הדר מרבין בשמחה" מאחלת לכולם רק שמחה, אושר והמון מתיקות

אוזני המן פריך פרג שוקולד תמרים בלוג7

 

החומרים לבצק

אוזני המן פריך פרג שוקולד תמרים בלוג1

 

לנפות את הקמח להוסיף אבקת סוכר חמאה ביצים וגרידת לימון

אוזני המן פריך פרג שוקולד תמרים בלוג2

 

להוריד את הבצק למשטח עבודה מקומח וללוש מעט
לכסות עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר

אוזני המן פריך פרג שוקולד תמרים בלוג3

 

לחלק את הבצק ל 2 ולרדד כל חלק על משטח מקומח
למלא כל עיגול עם מעט מתערובת הפרג

אוזני המן פריך פרג שוקולד תמרים בלוג4

 

ליצור מכל עיגול אוזן המן ולהניח בתבנית אפיה

אוזני המן פריך פרג שוקולד תמרים בלוג5

 

אפשר למלא גם עם ממרח שוקולד או ממרח תמרים

אוזני המן פריך פרג שוקולד תמרים בלוג10

 

התבניות נכנסו לתנור לאפיה

אוזני המן פריך פרג שוקולד תמרים בלוג6

 

לאחר האפייה וקירור מוחלט אפשר לפזר אבקת סוכר
להכניס את העוגיות לקופסה אטומה לשמירה על טריות

אוזני המן פריך פרג שוקולד תמרים בלוג9

 

להתמוגג מהטעם ומהריח

אוזני המן פריך פרג שוקולד תמרים בלוג8

 

מתכון להכנת אוזני המן

35 -40 במספר

החומרים לבצק:

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות (אפשר מרגרינה מזולה)

150 גרם אבקת סוכר

3 כוסות קמח רגיל מנופה

3 חלמונים (צהובים)

אופן ההכנה:

להכניס למעבד מזון: קמח, אבקת סוכר, 3 חלמונים ואת החמאה החתוכה, לעבד בפולסים לקבלת בצק רך (אפשר להוסיף כף מים אם יש צורך). להוריד את הבצק למשטח עבודה מקומח לעבד טיפה ולשטח, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות ל 3 שעות.

 

החומרים למילוי הפרג:

2 כוסות פרג טחון

2 כפות דבש

2 כפות ממרח תמרים או ריבה

3 כפות סוכר

רבע כוס חלב (אפשר מים)

50 גרם חמאה ( או מרגרינה מזולה)

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה: בסיר בינוני להמיס את החלב, החמאה והסוכר. להעביר לאש נמוכה, להוסיף את הפרג, הדבש, ממרח התמרים ותמצית הוניל, לערבב היטב עד להטמעה.

אם התערובת רכה מידי ניתן להוסיף פירורי ביסקוויטים. להכניס בנתיים למקרר.

 

מילוי שוקולד: בקערה לשים כמה כפות של ממרח שוקולד שאוהבים, מוסיפים מעט פירורי ביסקוויטים ומערבבים.

מילוי תמרים: למלא עם ממרח תמרים. כל עיגול קטן יקבל כפית של ממרח.

אופן ההכנה:

לחלק את הבצק ל 2 – חלק אחד להכניס למקרר להמתנה. לרדד את החלק הראשון על משטח מקומח, העובי שלא יהיה דק מידי אבל גם לא יותר מידי עבה. לקרוץ עיגולים, אפשרי עם כוס או עם קורצן לעוגיות. להניח על כל עיגול בעזרת כפית מילוי שאתם אוהבים, לסגור את העוגיה בצורה של אוזן המן. להניח את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

עדיף להכניס את שאריות הבצק למקרר על מנת לשמור על פריכות וקשיות.

לחמם את התנור על 180 מעלות זמן אפייה כ 20-25 דקות ועד להזהבה קלה ולא יותר.

לאחר האפייה לקרר את אוזני ההמן היטב, לקחת אבקת סוכר ולהעביר למסננת, לבזוק מעל האזניים מעט מאבקת הסוכר. לאחר מכן ניתן להכניס לקופסה אטומה ולשמור.

מאחלת לכולם פורים שמח♥ סופ"ש נעים וטעים

 

========================================================

אוזני המן פריך פרג שוקולד תמרים בלוג13

קוראי היקרים ♥ מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק שלי ולהתעדכן בנושאי אפייה, בישול ומה שביניהם. אל תשכחו להירשם כאן כדי לקבל עדכון ישירות למייל שלכם על כל מתכון חדש שיעלה לבלוג. אשמח לדעת את תגובתכם.

יהודית כהן מורחיים
שלום, שמי יהודית. האהבה הגדולה שלי היא המטבח. אני פה בשביל לשתף את כל מי שרוצה בניסיון העשיר שלי באפיית עוגות על כל סוגיהן ובבישול ביתי. אני כאן בשבילכם, כמובן שאשמח ללמוד גם מכם. כולם מוזמנים לשתף בסודות האפייה והבישול שלהם.
יהודית כהן מורחיים

מתכונים אחרונים מאת יהודית כהן מורחיים (צפו בכולם...)

5 תגובות

  1. נראה מעולה ופריך.האם כמות הקמח פה היא 420 גרם?האם לא רצוי לשים במקרר לפני ההכנסה לתנור בכדי שהאוזניים לא יפתחו?תודה

    • היי ענת, לאחר שהבצק מוכן אני מכסה בניילון ומכניסה למקרר לפחות ל 3 שעות. לאחר מכן מחלקת אותו ל 2, את החלק שלא עובדים איתו להכניס מיד למקרר, לאחר שאני מרדדת וקורצת עיגולים גם את השאריות אני מכניסה למקרר וכל פעם עובדת עם מעט מהבצק. אין צורך להכניס את אוזני האמן שנמצאים בתבנית למקרר, אבל את יכולה לעשות זאת ככה שהחמאה נשארת מוצקה ולא מרככת את הבצק. תכיני כי הבצק הזה ממש טוב, אצלי הם לא נפתחים והכנתי הרבה פעמים.

    • ענת, 3 כוסות של קמח זו הכמות למתכון

  2. יהודית.תודה רבה .האם זה לא הרבה 250 גרם חמאה?רוב המתכונים שמים 200 גרם.אשמח להכיןאת המתכון שלך.יום מקסים

השאר תגובה

Scroll To Top