רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / אודותיי

אודותיי

523655_485608761465028_1680981686_nנעים מאוד, קוראים לי יהודית כהן מורחיים ואני בלוגרית אפייה ובישול ומתכונאית. אבל לפני הכל אני אמא של דודי ועדי, רעיה של אבידור וסבתא של יהלי, ינאי ונועם.

 

כשהייתי ילדה קטנה, בת 11, התחלתי לאפות עוגות גבינה, עוגות שמרים ועוגות קרם. את האהבה לאפייה החדירה בי ג'נט, אמא של חברתי יפה (סואד מיד  היקרה. את כל מתכוני הראשונים קיבלתי ממנה, הקדשתי לה גם פוסט בבלוג שלי על עוגת גבינה נפלאה שלימדה אותי.

 

בשנות נעורי הצעירות אהבו חברותי לספסל הלימודים לבוא אל ביתנו ולהתענג על פיסת עוגת קרם עם כוס תה מהביל (תה פרסי טעים). בימי שישי נהגתי להכין לאחיי עוגות שמרים שושנים אישיות עם סירופ מתקתק שכולם התענגו עליו.

 

את מלאכת הבישול למדתי לאחר שנישאתי, קיבלתי מתכונים מחברות וגם מאחיותיי כולל הדרכה. את המתכון להכנת קובה דלעת לימדה אותי אימי רגע לפני שנפלה, על זה תודה לך אמא יקרה שלי.

 

את מלאכת האפיה והבישול אני מאוד מאוד אוהבת, זאת ניתן לראות לפי צורת הגשת המתכונים, הצילומים וכתיבת המתכון.

 

לפני כ-7 שנים פרשתי מחברת בזק לאחר 28 שנות וותק. החלטתי שאני חייבת ללמוד את נושא האפייה, מה שכל השנים האלה חלמתי עליו, אבל באופן מסודר. נרשמתי ללימודי קונדיטאות בדן גורמה חיפה, אצל האחד והיחיד המאסטר קונדיטור מיכה גינטר. מכאן אי אפשר היה לעצור את הרצון שלי ללמוד עוד ועוד. למדתי אצל יונתן וקסלר את רזי השוקולד וגם אצל מישי בלוג. הייתי צמאה ללמוד את נושא האפייה האהוב עלי אשר הכניס לחיי תוכן ועניין לאחר פרישתי לגמלאות".

 

לפני כ-4 שנים נפתח בפני עולם הפייסבוק, אחותי ריקי פנתה אלי בבקשה להיכנס להתרשם ולפתוח דף בו אעלה תמונה ומתכון של העוגות שלי. מודה ומתוודה שהמלאכה לא היתה קלה. עדי של עזרה מאוד וגם כל האחיינים הצעירים שנרתמו להגשמת החלום.

 

פתחתי דף שנקרא "קסם של עוגה" בהתחלה הייתי מכינה עוגה ביום שישי מצלמת את כל השלבים ומעלה את התמונות והמתכון לדף שלי, ראיתי שמצטרפים אלי המון קוראים שאוהבים להכין את העוגות שלי ומתייעצים איתי בכל שאלה.

 

קיבלתי הצעה מאחייניי ומביתי עדי לפתוח בלוג כי כבר אי אפשר להישאר עם דף פייסבוק וחייבים שהכל יהיה מתועד ומסודר. דבר ראשון חשבתי שיהיה לי מאוד קשה לתחזק את הבלוג, אבל עשיתי יש מאין, כאשר רוצים הכל אפשרי.

 

את כל הצילומים למתכונים אני מצלמת במצלמה המקצועית שלי. פעם זו היתה מצלמה הכי פשוטה , אבל מאז השתדרגתי.  למדתי בסדנת צילום למזון ליום אחד אצל הצלם שלומי ארביב. כל השאר זה הרצון החזק שלי להתמקצע ולתת לקוראים שלי את התמונות הטובות ביותר בלי ליטוש ובהכי טבעיות שיש.

 

את כל המתכונים ב"קסם של עוגה" אני מכינה בבית, מצלמת, טועמת, בודקת ונותנת לבני המשפחה להיות הטועמים וגם הקובעים איזה מתכון יעלה לבלוג.

 

את מתכוני הבישולים התחלתי להעלות בעקבות בקשתם של הקוראים שלי, לכן הוספתי קטגוריות של בישולים בשמחה ובאהבה.

 

קוראי היקרים, גם אלה שמעבר לים, אתם תמיד מוזמנים לפנות אלי בפייסבוק, בבלוג ובאופן אישי. אני אשמח לענות לכולם ואני כאן בשבילכם.
אשמח תמיד לקרוא את התגובות שלכם.

 

יהודית,

2 תגובות

  1. יהודית יקרה! מאוד אוהבת את המתכונים שלך ניכר שאת משקיעה בהן את כל כולך,כמו גם צורת ההגשה והכתיבה הלבבית לכל מתכון,מכל המתכונים שניסיתי להכין יש לציין שהכל היה טעים מוקפד כפי שנראה בתמונות.. מאחלת עוד הרבה שנים שתפרגני לנו מתכונים לבישול ואפיה

    • חני יקרה! ראשית התרגשתי מכל המחמאות והפרגון! תודה רבה רבה. אכן אני משתדלת להביא את המתכונים שלי אל הקוראים בצורה הכי טובה והכי קלה להכנה, התמונות הן כלי עזר מאוד חשוב ולכן אני מקפידה לצלם את כל התהליך, בצורה זו כולם יכולים להכין את המתכונים בקלי קלות. תמיד כאן בשבילכם קוראי היקרים♥

השאר תגובה

Scroll To Top